ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Δύο πνευμονολόγοι αύριο στο «κανάλι» του Δήμου

Δύο πνευμονολόγοι θα φιλοξενηθούν αυτή την φορά στις τηλεσυναντήσεις για τον Covid-19  που προβάλλονται από το κανάλι του Δήμου στο Youtube. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τελευταία συζήτηση που γίνεται σχετική με την πανδημία.
Την Τετάρτη, στις έξι και μισή το απόγευμα, συναντούμε τον
Παναγιώτη Ζώη και την Μαρία Μανιάτη, για μία συζήτηση που επικεντρώνεται πλέον στην επόμενη μέρα.
Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων αλλά και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε ώστε να μείνουμε ασφαλείς.
Τι είναι ο νέος κορωνοιός, πώς μεταδίδεται, μεταδίδεται από ασυμπτωματικό ασθενή και πότε, ποιος μεταδίδει πιο πολύ και για πόσο, ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο, ποια είναι η πρόγνωση της νόσου και ποιες οι πιθανές επιπλοκές,  προστατεύουν οι μάσκες..
Αυτά κι άλλα θα απαντηθούν από τους δύο επιστήμονες.
Ο Παναγιώτης Ζώης είναι ειδικός Πνευμονολόγος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Πνευμονολόγων της Ηπείρου και δραστηριοποιείται στα Γιάννενα.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων και εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Πνευμονολογίας στην Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα Αθηνών «Η Σωτηρία».
Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας συμμετείχε ενεργά στα Ιατρείο Άσθματος, Διακοπής Καπνίσματος και Μελέτης ύπνου του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακα Αθηνών «Η Σωτηρία».
Μετεκπαιδεύτηκε στην Ογκολογία Θώρακα και έλαβα σχετικό Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είναι μέλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας καθώς και της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS).
Η Μαρία Μανιάτη, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απ’ οπου και αποφοίτησε με Άριστα το 1988.
Στην συνέχεια ειδικεύτηκε στην Πνευμονολογία-Φυματιολογία στην Πνευμονολογική Κλινική ΠΠΝΙ.
Εργάστηκε για ένα χρόνο στο Γ.Ν.Φιλιατών και από το 1994 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Ιωάννινα.
Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και ομιλίες σε ιατρικά συνέδρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]