ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Ηπείρου απαντούν στον Περιφερειάρχη....



Να μην παγιδευτούν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι και να εμπιστευτούν τη δύναμή τους.

Την ώρα που οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηπείρου και γενικότερα της χώρας, βρέθηκαν απροστάτευτοι μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού και αυτή η κατάσταση συνεχίζεται με επιπτώσεις στο εισόδημα μας.
Την ωρα που οι αιγοπροβατοτρόφοι έδωσαν το ΠΑΣΧΑ σε εξευτελιστικές τιμές το κρέας κάτω απο την πίεση των μεγαλοεμπόρων και συνεχίζουν να δίνουν το γάλα στις μεταποιητικές βιομηχανίες κάτω τους κόστους. 
Την ωρα που ο τζίρος στους πάγκους των λαϊκατζήδων έχει υποστεί σοβαρή μείωση και ευπαθή προϊόντα τους καταστρέφονται. 
Την ώρα που οι ελαιοπαραγωγοί είδαν την τιμή του ελαιόλαδου αλλά και της βρώσιμης ελιάς να κατρακυλά.
Την ώρα που αμπελουργοί είναι δέσμιοι των εμποροβιομηχάνων που παίρνουν τα σταφύλια τους σε εξευτελιστικές τιμές και ανησυχούν για την απορρόφηση της νέας παραγωγής. Ταυτόχρονα αντιμέτωποι και με την φιλομονοπωλιακή πολιτική της ΕΕ που αποκλείει το χύμα τσίπουρο των μικρών αμβυκούχων και αμπελουργών και βάζει φραγμούς στην παραγωγή των μικρών αμπελουργών.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου με τις πρόσφατες δηλώσεις του προσπαθεί να εγκλωβίσει την ανησυχία που κυριαρχεί στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους απο την άσχημη κατάσταση που βιώνουν, στα σχέδια της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβένησης και της ΚΑΠ της ΕΕ.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου υποστηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που  δεν βρήκε ούτε 1 ευρώ για να βοηθήσει εμάς τους δοκιμαζόμενους αγροτοκτηνοτρόφους την στιγμή που δίνει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοβιομήχανους - μεταποιητές της αγροτικής παραγωγής(ποτοβιομήχανοι, γαλακτοβιομήχανοι, βιομήχανοι κρέατος κλπ) αλλά και σε κατηγορίες μεγαλεμπόρων. Η κυβέρνηση μας πέταξε απ’έξω ακόμα και από ρύθμιση της μείωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές, που ίσχυσε για τους αυτοαπασχολούμενους. 
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου υποστηρίζει την ΚΑΠ της ΕΕ που ξεκληρίζει μεθοδικά και σιγά-σιγά τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους τη στιγμή που η διαχρονική εφαρμογή της από τις εκάστοτε κυβερνήσεις είχε ως αποτέλεσμα περίπου 140.000 νοικοκυριά βιοπαλαιστών ατομικών αγροτοπαραγωγών να πεταχτούν έξω απο την παραγωγή την περίοδο 2005-2016.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου μας μιλά όπως και η κυβέρνηση για την  αναγκαιότητα των ΠΟΠ προϊόντων, όταν γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το καθεστώς προϊόντων ΠΟΠ από μόνο του ούτε  έσωσε, ούτε προστάτευσε τους μικρούς παραγωγούς, που η μεγάλη τους πλειοψηφία βρίσκεται σήμερα σε τραγικό αδιέξοδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γαλακτοβιομηχανία “ΔΩΔΩΝΗ”  που ενώ αύξησε τις εξαγωγές της και σύμφωνα με δημοσιεύματα παρουσίασε το 2018 ακαθάριστα κέρδη πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, οι μικρομεσαίοι αιγοπροβατοτρόφοι δεν είδαν καμία στην τιμή γάλακτος να παραμένει σταθερά κάτω απο την τιμή παραγωγής (κόστους). Επίσης οι περισσότεροι  πληρώνονται με καθυστέρηση τουλάχιστον 3μηνών. Επιπλέον με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης προστέθηκε νέα καθυστέρηση 75 μερών στην πληρωμής τους από τους βιομήχανους. Ταυτόχρονα η εργατική λαϊκή οικογένεια περιμένει καμιά προσφορά των σούπερ μάρκετ μήπως και καταφέρει να αγοράσει προϊόντα ΠΟΠ.   
Η στάση του κ.Περιφερειάρχη φυσικά και δεν μας προκαλεί εντύπωση. Εξ άλλου δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη συζήτηση που έγινε αρχές του έτους μετά από αίτημα των εκλεγμένων κομμουνιστών περιφερειακών συμβούλων με το ψ/δ της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ”, όπου επιτέθηκε με συκοφαντίες απέναντι στο οργανωμένο συνεπές αγροτικό κίνημα και δεν έκανε κανένα αίτημά μας δεκτό (π.χ απορρόφηση παραγωγής σε ικανοποιητικές τιμές, αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια- ζωοτροφές, καμία περικοπή στις επιδοτήσεις, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί κ.ά.). Τώρα έρχεται να μας μιλήσει για καταβολή έκτακτης αποζημίωσης λόγω κορωνοϊού με όρους και προϋποθέσεις όπως ακριβώς και η κυβέρνηση που συνεχώς επικαλείται “μελέτες” και σχέδια για  "τεκμηρίωση των ζημιών με βάση τα οικονομικά δεδομένα" για να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη των βιοπαλαιστών  αγροτοκτηνοτρόφων.
Ο κ. Περιφερειάρχης όπως και διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις που συνδιαμορφώνουν την ΚΑΠ της ΕΕ αυτούς που στηρίζουν, είναι οι “επιχειρηματίες” της αγροτικής παραγωγής. Αυτούς που κάνουν “μπίζνες”, τις μεταποιητικές βιομηχανίες της αγροτικής παραγωγής. Αυτούς εξ άλλου χειροκρότησαν και βράβευσαν όλοι μαζί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφερειάρχης,  νυν και πρώην βουλευτές της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που παραβρέθηκαν στην ειδική εκδήλωση-ημερίδα της «Agrenda» η οποία έγινε αρχές του χρόνου στα Γιάννενα.
Μπροστά σ’αυτή την κατάσταση που διαμορφώνει απαράδεκτες συνθήκες ζωής για τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους της Ηπείρου και των οικογενειών τους αλλά και όλης της χώρας δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. 
Συσπειρωμένοι στους αγροτικούς συλλόγους, στις Ομοσπονδίες, στο συνεπές αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. 
Δυναμώνοντας τη κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τους αυταπασχολούμενους μπορούμε να αποσπάσουμε ουσιαστικές ανάσες όπως καταφέραμε να αποσπάσουμε το αφορολόγητο κλπ. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιο αποφασισμένοι πιο δυνατοί κόντρα στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, στις πολιτικές που τα στηρίζουν και στο κράτος τους, για μια  ζωή που αξίζει σ’ εμάς αλλά και γενικότερα στην εργατική λαϊκή οικογένεια διεκδικώντας εδώ και τώρα:
χορήγηση επιδόματος επιβίωσης, κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση με τον κορονοϊό. 
δωρεάν χορήγηση ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση με τον κορονοϊό. 
κάλυψη του χαμένου εισοδήματος βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από την πανδημία και των παραγωγών λαϊκών αγορών 
μέτρα προστασίας από την ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων που αισχροκερδούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]