ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Γιάννης Τοπαλούδης : Τα ισόβια να είναι ισόβια, γιατί εμείς καταδικαστήκαμε σε ισόβιο ψυχικό θάνατο

Μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της δίκης για τη δολοφονία και το βιασμό της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη, με το δικαστήριο να επιβάλλει την ανώτατη ποινή στους κατηγορούμενους, ο πατέρας της Γιάννης, μιλάει στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» , ανοίγοντας την καρδιά του για την υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα.

«Νιώθουμε δικαίωση για την απόφαση του δικαστηρίου για το ιδεχθέστερο έγκλημα σε βάρος της κόρης μου, σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και σε βάρος κάθε γονιού που στέλνει το παιδί του με χαρά να σπουδάσει, με όνειρα και κέφι. Όμως κάποιοι χωρίς όνειρα μας δημιούργησαν αυτούς τους εφιάλτες για το υπόλοιπο της ζωής μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το αν η ποινή που επιβλήθηκε στους δολοφόνους της κόρης του θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για αντίστοιχες περιπτώσεις ήταν ξεκάθαρος.

«Όχι. Για τα ιδεχθή εγκλήματα, αποτρεπτικά θα λειτουργούσε κάτι που έχει καταργεί και είναι προφανές (σ.σ. θανατική ποινή). Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί. Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα. Εμείς ζητάμε τα ισόβια, να είναι ισόβια γιατί εμείς θα είμαστε καταδικασμένοι σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο. Δε γίνεται κάποιοι να μπορούν να βγουν σε 8-10 χρόνια και να συνεχίσουν τη ζωή τους, και αν θα έχουν σωφρονιστεί. Κάτι που είναι υποκριτικό για τέτοια άτομα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης έφερε στο φως της δημοσιότητας και ένα παρασκήνιο από την πολύκροτη δίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Όπως περιγράφει, κατά την πρώτη δικάσιμο, στις 13 Ιανουαρίου, στο διάδρομο της δικαστικής αίθουσας, εκείνος πλησίασε και μίλησε τους συγγενείς του ενός από τους κατηγορούμενος.

«Απευθύνθηκα στον γονιό και τη γιαγιά του ενός. Και τους είπα μακάρι να γνωριζόμασταν υπό διαφορετικές συνθήκες. Τους είπα ότι λυπάμαι. Πρώτος τους μίλησα.  Εν μέρει, γονείς είναι και αυτοί» ανέφερε. 

Παράλληλα, ο κ. Τοπαλούδης προανήγγειλε ότι όσοι επιχείρησαν να συκοφαντήσουν το παιδί του, εντός ή εκτός δικαστηρίου «θα υποστούν τις συνέπειες της δικαιοσύνης».

Τέλος, τόνισε πως η υπόθεση της δολοφονίας και του βιασμού της κόρης του «δεν αφορά κόμματα ή αποκόμματα. Αφορά κάθε Έλληνα γονιό και όλη την ελληνική κοινωνία. Είμαστε στη διάθεση της ελληνικής κοινωνίας, μαζί με τη σύζυγό μου, για να χτίσουμε μια κοινωνία όσο ασφαλέστερη γίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]