ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πότε θα υποχωρήσει ο καύσωνας

Διατηρούνται οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας την Κυριακή 17/05. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 39-41 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Από το χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει την απόκλιση της θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος 1500 μέτρων πάνω από το έδαφος, γίνεται εμφανές ότι οι εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες που προκάλεσαν το κύμα ζέστης των τελευταίων ημερών θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα και την Κυριακή 17/05.
 Σταδιακή αποχώρηση τους προς ανατολικά και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη 19/05 και κυρίως την Τετάρτη 20/05.
Ιδανικές για κολύμβηση θα είναι οι συνθήκες στις περισσότερες παραλίες της χώρας αφού οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι. Μπορείτε να συμβουλεύεστε την ενότητα «Χάρτης Παραλιών» για να πληροφορείστε για τις συνθήκες κολύμβησης στις Ελληνικές παραλίες. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι συνθήκες κολύμβησης που αναμένονται το μεσημέρι της Κυριακής 17/05.
meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]