ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Οι ομορφιές της Ηπείρου ...στην Ιαπωνία!!

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων....έφτασε ως την Ιαπωνία τις ομορφιές της πρωτεύουσας της Ηπείρου!

Την επανέναρξη των πτήσεων προς την Ελλάδα σκοπεύει να εκμεταλλευτεί η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων η οποία μέσω του έργου THEMA που υλοποιεί στο πλαίσιο του προγράμματος “INTERREG IPA II CBC Greece-Albania 2014-2020”, εξασφάλισε την προβολή της περιοχής στο Ιαπωνικό ηλεκτρονικό περιοδικό Chikyu-No-Arukikata (Παγκόσμιος Οδηγός Ταξιδιωτών).
Η συντάκτης του περιοδικού Mayumi Ishii μαζί με τη την ελληνικής καταγωγής φωτογράφο Ανδρονίκη Χριστοδούλου έμειναν για ένα δεκαήμερο στην περιοχή μας και περιηγήθηκαν στην πόλη, σε χωριά καθώς και στο Οικοπάρκο Βίκου - Αώου. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ντόπιους τεχνίτες και να φωτογραφίσουν τη δουλειά τους, να θαυμάσουν το ορεινό ηπειρωτικό φυσικό περιβάλλον, να δοκιμάσουν την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής, να μιλήσουν με τους κατοίκους των χωριών για τις τοπικές παραδόσεις και να νιώσουν την ηπειρωτική φιλοξενία.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων κος Σπύρος Σουρέλης δήλωσε:
«Τη στιγμή που το απρόσμενο γεγονός του κορωνοϊού ανέστειλε τις τουριστικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, μέσα σε αυτό το πολύ προβληματικό περιβάλλον για όλους τους παράγοντες του τουρισμού, η χώρα μας, ως υπόδειγμα διαχείρισης της κρίσης, κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρει τις τουριστικές ροές προς αυτήν. Σε αυτή την γενικότερη προσπάθεια η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων  προσφέρει τις δυνάμεις της κι αυτή. Όσο μικρή ή μεγάλη κι αν αποδειχθεί αυτή η προσφορά, δείχνει ότι δεν περιμένουμε μόνο από το κράτος να μας βοηθήσει, αμέτοχοι στην συνολική προσπάθεια. Και μάλιστα θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη ομάδας αμερικανών δημοσιογράφων, μόλις επιτραπούν οι αεροπορικές μεταφορές σε κατοίκους των ΗΠΑ.
Οι κυρίες Ishii και Χριστοδούλου φιλοξενήθηκαν στην περιοχή μας το δεκαήμερο 4 με 13 Μαρτίου και επισκέφθηκαν την πόλη των Ιωαννίνων καθώς και περιοχές και χωριά σε όλο το Νομό. Έμειναν σε αστικά και ορεινά καταλύματα και φωτογράφισαν κτηνοτρόφους, συλλέκτες βοτάνων, παραγωγούς τυριών, τεχνίτες στα εργαστήριά τους και τα υπέροχα τοπία μας. Το ρεπορτάζ επρόκειτο να δημοσιευθεί στον Ιαπωνικό τύπο τον Απρίλιο αλλά τα μέτρα που ελήφθησαν παγκόσμια λόγω του κορωνοϊού και η παύση των τουριστικών ταξιδιών οδήγησαν στην απόφαση να δημοσιευθεί το ρεπορτάζ μέσα στον Αύγουστο, ώστε να βοηθήσει και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Σημαντικό δε σημείο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι χάρις στην ηλεκτρονική δημοσίευσή του θα παραμείνει στο διαδίκτυο, οπότε όποιος θέλει θα μπορεί είτε να το αναδημοσιεύει είτε να ανατρέχει σε αυτό όποτε θέλει. Ήδη, στο λογαριασμό Instagramm της κας Mayumi Ishii μπορείτε να δείτε κάποιες δημοσιεύσεις από το ταξίδι της μαζί με τα κολακευτικά σχόλιά της.
Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι το Ιαπωνικό ηλεκτρονικό περιοδικό Chikyu-No-Arukikata είναι ένα από τα μεγαλύτερα έντυπα και ηλεκτρονικά τουριστικά περιοδικά της Ιαπωνίας και καθοδηγεί εκατομμύρια Ιάπωνες κάθε χρόνο στις διακοπές τους.
Και οι δύο φιλοξενούμενες δήλωσαν ότι τα ηπειρωτικά τοπία καθώς και η παραδοσιακή κουζίνα ταιριάζει πολύ στις αυθεντικές, πρωτότυπες γι’ αυτούς, εμπειρίες που ψάχνουν οι Ιάπωνες τουρίστες, ενώ εξήραν και την αγάπη των κατοίκων για τα οικόσιτα ζώα, κάτι που εκτιμούν ιδιαίτερα στην Ιαπωνία. Μάλιστα, όπως είπα και πριν, η κα Ishii παρουσίασε πολλές από τις φωτογραφίες της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instragramm με πολύ θετικά σχόλια.
Η επόμενη ομάδα δημοσιογράφων θα έρθει από τις ΗΠΑ τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. Η ελπίδα μας είναι να εμπνεύσουμε το ίδιο επιτυχημένα κι αυτούς ώστε να έχουμε μία πολύ καλή παρουσίαση και από την δυτική πλευρά του χάρτη!
Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει, παραμένει πάντα ενεργή δρώντας υπέρ της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης και βοηθώντας στην ευρύτερη προσπάθεια για την επαναφορά των τουριστικών εισροών στη χώρα μας.
Στο site του έργου THEMA (thema.eu.com) καθώς και στην σελίδα του στο Facebook μπορείτε να έχετε συνεχή πληροφόρηση για τις δραστηριότητες της Ένωσής μας.».

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]