Το μέλι της Ηπείρου στο.... μικροσκόπιο"

Αναφερόμενος στην απόφαση της Ο.Ε. για την έγκριση πίστωσης προκειμένου να υλοποιηθεί η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ανάδειξη της ευεργετικής δράσης του μελιού της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:  «Είδαμε ότι κάποια από τα μέλια της περιοχής μας έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έχουμε πολλούς παραγωγούς   και θέλουμε να τους δώσουμε ταυτότητα (για το μέλι)   όχι μόνο γεωγραφικής ένδειξης, αλλά και ειδικών θεραπευτικών ιδιοτήτων.  Προγραμματίσαμε μια έρευνα με το Πανεπιστήμιο   Θεσσαλίας για  την αντιοξειδωτικότητα του μελιού. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή του Πωγωνίου, της Κόνιτσας, το Ζαγορίου, του Μετσόβου, του Περιστερίου, και θα συνεχίσουμε μέχρι τα Άγραφα, τα Τζουμέρκα, και την περιοχή του Σουλίου. Θα εξετάσουμε μέλι από όλες αυτές τις περιοχές για να δούμε τις ιδιότητές του. Έχει γίνει μια πρώτη έρευνα, θα την τελειοποιήσουμε και θα δώσουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]