Σ.Τσιόδρας:Τα φάρμακα για την πίεση δεν αυξάνουν την ευαισθησία στη μόλυνση από τον κορωνοϊό

Τα συχνά χρησιμοποιούμενα φάρμακα για την πίεση δεν φαίνεται  να  αυξάνουν
την ευαισθησία στη μόλυνση από τον κορωνοϊό   ή να αυξάνουν τον κίνδυνο να νοσήσει κανείς σοβαρά από την ασθένεια  σύμφωνα με τρεις μεγάλες μελέτες   οι οποίες δημοσιεύτηκαν χθες σε κουφαίο επιστημονικό περιοδικό ,όπως ανέφερε  νωρίτερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπ.Υγείας.
Τα αποτελέσματα των  τριών αυτών  ερευνών έδειξαν ότι δεν υπήρξε διαφορά στη πιθανότητα νόσου στους ασθενείς που έπαιρναν φάρμακα για την πίεση σε σχέση με αυτούς που δεν τα έπαιρναν .
"Αυτά τα ευρήματα είναι μια ανακούφιση για τους ασθενείς που άκουγαν παρόμοια ερωτηματικά και ρωτούσαν αν έπρεπε να σταματήσουν τα φάρμακα   αυτά.Έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί από επιστημονικούς κύκλους φαίνεται πως το απαγορευτικό, το περίφημο lockdown ,είχε οδηγήσει σε αύξηση των επεισοδίων αρτηριακής υπέρτασης ίσως από το στρες , ίσως από τη λιγότερη φυσική άσκηση ή τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες.
Μάλιστα μία από τις τρεις μελέτες η οποία εξέτασε 9.000 ασθενείς από 169 νοσοκομεία σε 11 χώρες συνέδεσε τη χρήση των υπερατασικών και με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου  ,κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε όμως στις άλλες δύο .
Σημειωτέον τα φάρμακα αυτά σχετίζονται με πλεονέκτημα επιβίωσης στους ασθενείς με  καρδιαγγειακά νοσήματα που τα έπαιρναν ούτως ή άλλως .Άρα σύμφωνα με τους ερευνητές αν κάποιος παίρνει αυτά τα φάρμακα   όπως και κάποια άλλα φάρμακα για υψηλά επίπεδα λιπιδίων ,τις στατίνες θα πρέπει να τα συνεχίσει .
Κάτι επίσης σημαντικό που φάνηκε από αυτές τις μελέτες είναι πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως η νόσος επηρεάζει αρνητικά το καρδιαγγειακό σύστημα" είπε ο καθηγητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]