ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το Υπουργείο απαντά στη Βουλή ότι θα έρθουν νέα λεωφορεία ...το πρόβλημα όμως των στρατιωτικών της 8ης ΕΑΝ συμπλήρωσε 2μήνες και συνεχίζεται ...




ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Τμήμα Αναφορών 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Τηλέφ.: 2106598282,5 FΑX: 2106552035 e-mail: nomgkbe@mod.mil.gr Φ.900α/4814/17046 Αθήνα, 20 Μαΐου 2020 Σελίδες: Δύο (2)  

ΚΟΙΝ.: Βουλευτή κ.Χρήστο Γκόκα 

 ΥΠΕΘΑ/Γραφείο ΥΕΘΑ ΥΠΕΘΑ/Γραφείο ΥΦΕΘΑ ΥΠΕΘΑ/Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ   ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ΣΧΕΤ.: Αναφορά 1419/29-04-2020 της Βουλής των Ελλήνων 

 

Σε απάντηση της σχετικής αναφοράς, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Χρήστος Γκόκας με θέμα «Προβλήματα στην μεταφορά των Στρατιωτικών Υπαλλήλων της 8ης ΕΑΝ με υπηρεσιακά μέσα», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: Το ΓΕΣ, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες μεταφορικές ανάγκες σε συνδυασμό με το έτος απόκτησης σημαντικού αριθμού οχημάτων, έχει σχεδιάσει την προμήθεια νέων, σύγχρονων λεωφορείων και μικρολεωφορείων, προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος των υπόψη μέσων και να αυξηθούν οι μεταφορικές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς (ΣΞ). Στο παραπάνω πλαίσιο, έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες και βρίσκονται σε εξέλιξη διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια λεωφορείων και μικρολεωφορείων, τόσο από το εμπόριο όσο και με τη μέθοδο της χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing). Σε κάθε περίπτωση, το ΓΕΣ καταβάλλει συνεχή προσπάθεια συντήρησης των μεταφορικών μέσων, με σκοπό τη διατήρηση της άρτιας λειτουργικής τους κατάστασης, την ασφαλή μετακίνηση του προσωπικού και την εξασφάλιση του αξιόμαχου των Μονάδων του ΣΞ. Ειδικότερα, κατά τα έτη 2019 - 2020, έχει διατεθεί σημαντικό ύψος πιστώσεων στην 8η ΕΑΝ και στο 8 ΤΥΠ για την επισκευή και συντήρηση των μεταφορικών τους μέσων. 

 

Τέλος, παρά το γεγονός ότι η διάθεση μέσων για τη μεταφορά προς και από το χώρο εργασίας δεν αποτελεί πάγια παροχή της Στρατιωτικής Υπηρεσίας (ΣΥ), στο πλαίσιο της μέριμνας για το προσωπικό, τα Γενικά Επιτελεία, εν προκειμένω δε το ΓΕΣ, καταβάλουν επίμονες προσπάθειες και λαμβάνουν διοικητικά μέτρα για τη μετακίνηση και την οικονομική ελάφρυνση των στρατιωτικών, αλλά και των μονίμων υπαλλήλων, οι οποίοι διαμένουν σε απόσταση από την έδρα της Μονάδας τους. 

 

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]