ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Υπενθύμιση!Ιωάννινα:Δοκιμαστική Πεζοδρόμηση Στην Παραλίμνιο Από αύριο Μέχρι Τις 7 Ιουνίου

Η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατέδειξε την ανάγκη των πολιτών για περισσότερο περισσότερους ελεύθερους χώρους.
Η απόφαση του Δήμου να προχωρήσει σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραλίμνιο, κατά τις απογευματινές ώρες, έτυχε θερμής αποδοχής από τους πολίτες.
Έδωσε δε την δυνατότητα να κάνουν με άνεση βόλτες και ποδηλατοβόλτες, παρότι υπήρξαν περιπτώσεις –ευτυχώς λίγες- όπου οδηγοί οχημάτων δεν σεβάστηκαν τις απαγορεύσεις.
Ο δήμος ανταποκρινόμενος στο αίτημα για περισσότερους ελεύθερους χώρους προχωρά δοκιμαστικά και μετά από συνεργασία με την Τροχαία, σε μία σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Σκοπός των αλλαγών που θα εφαρμοστούν για ένα δεκαπενθήμερο είναι να δοκιμαστεί ένα διαφορετικό κυκλοφοριακό μοντέλο που θα επιτρέπει στους οδηγούς τις μετακινήσεις αλλά θα αφήνει ένα σημαντικό δίκτυο δρόμων στη διάθεση των πεζών και των ποδηλατών.
Οι αλλαγές που θα τεθούν σε εφαρμογή , από τις επτά το απόγευμα και ως τη μία μετά τα μεσάνυχτα είναι οι ακόλουθες:
α) στην οδό Διονυσίου Φιλοσόφου, από το ύψος της διασταύρωσης αυτής με τη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή έως τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έναντι της πύλης εισόδου του Κάστρου
β) στο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού έμπροσθεν της πλατείας Μαβίλη, με κατεύθυνση από την οδό Ευαγγελίδη έως τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή
γ) στο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Γαριβάλδη με κατεύθυνση από την οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου έως τη διασταύρωση με την οδό Γιοσέφ Ελιγιά
δ) στην έξοδο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, απαγόρευση της αριστερής στροφής
ε) από την πύλη του Κάστρου που βρίσκεται επί της οδού Διονυσίου Φιλοσόφου (έναντι καραβιών) θα επιτρέπεται μόνο η έξοδος οχημάτων με κατεύθυνση προς την πλατεία Μαβίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]