ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

2 ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ " ΗΠΕΙΡΟΣ"

Συντονισμένη επιτήρηση στη Λίμνη Πηγών Αώου :Τσάκωσαν λαθραλιέα και έσωσαν 7 ημιθανή κυπρινοειδή

Μπράβο στους συμμετέχοντες στην επιτήρηση!

Χθες Κυριακή 17/5/2020 πραγματοποιήθηκε -εν μέσω απαγόρευσης της αλιείας (πλην πέστροφας- προγραμματισμένη και συντονισμένη επιτήρηση στην Λίμνη Πηγών Αώου στην οποία έλαβαν μέρος μέλη του Δ.Σ , μέλη της Αθλητικής Ομάδας και φίλοι του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων συνεπικουρούμενοι από Θηροφύλακα της 5ης ΚΟΗ .
Η επιτήρηση – η οποία θα επαναληφθεί σε λίμνες και ποτάμια - περιελάμβανε ελέγχους σε αλιείς, κατασκηνωτές, ,επισκέπτες και διερχόμενα οχήματα καθώς και διανομή εντύπων του Συλλόγου με την ισχύουσα Νομοθεσία που διέπει την Ερασιτεχνική Αλιεία στα Εσωτερικά Ύδατα.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον Θηροφύλακα σε ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτ/το το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα ,βρέθηκαν στο πίσω μέρος του αυτ/του δίχτυα έμφορτα με κυπρινοειδή καθώς και αυτοσχέδιες σακκούλες μεταφοράς ψαριών.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν δύο (2) δίχτυα μήκους 50μ το καθένα με άνοιγμα “ματιών” 8 εκατ. ,τέσσερεις (4) αυτοσχέδιοι σάκκοι μεταφοράς ψαριών και σαράντα έξη (46) κυπρινοειδή σε αναπαραγωγική ηλικία συνολικού εκτιμώμενου βάρους εξήντα (60) κιλών.
Επτά (7) ημιθανή κυπρινοειδή μεταφέρθηκαν άμεσα στην Λίμνη και με την προσήκουσα φροντίδα μελών του Συλλόγου μας ανέκτησαν πλήρως τις αισθήσεις τους και επανήλθαν με ασφάλεια στο φυσικό τους περιβάλλον.

Το αυτ/το οδηγούσε γνωστός και μη εξαιρετέος ημεδαπός ο οποίος είναι σεσημασμένος λαθραλιέας, υπότροπος μιας και πέρυσι είχε ελεγχθεί από Θηροφύλακες της 5ης ΚΟΗ και είχε βρεθεί να μεταφέρει δίχτυα με κυπρινοειδή και λυμαίνεται επί σειρά ετών την ιχθυοπανίδα της Λίμνης χωρίς -δυστυχώς και περιέργως - μέχρι στιγμής να του επιβληθούν κυρώσεις.
Εξοπλισμός και ψάρια κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Α.Τ.Μετσόβου όπου και συντάχθηκε το σχετικό πρωτόκολλο καταστροφής τους,
Από την 5η ΚΟΗ θα συνταχθεί τις επόμενες ημέρες η δικογραφία η οποία συνοδευόμενη από την μαρτυρική κατάθεση του παρόντος στο συμβάν Προέδρου του Δ.Σ.του Συλλόγου μας θα κατατεθεί στις Δασικές Υπηρεσίες για τα περαιτέρω.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην χθεσινή επιτήρηση και ιδιαίτερα τον Θηροφύλακα κ.Κασελούρη Δημήτριο ,το σώμα Θηροφυλακής, τον Υπεύθυνο Θηροφυλακής κ.Σκαμαντζούρα Παναγιώτη καθώς και τον Πρόεδρο και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ.της 5ης ΚΟΗ για την αμέριστη και έμπρακτη συνδρομή τους στις προσπάθειές μας για την επιβολή του Νόμου.

Επίσης απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση ώστε έστω και την ύστατη στιγμή να μην κατατεθεί προς ψήφιση το Νομοσχέδιο που ακυρώνει τις προσπάθειες της Θηροφυλακής και επιβραβεύει τους παρανομούντες.
Τόσο οι Κυνηγετικές Οργανώσεις όσο και δέκα (10) Σύλλογοι Ερασιτεχνικής Αλιείας της Βόρειας Ελλάδας έχουν υποβάλλει γραπτώς τις προτάσεις τους για την ενίσχυση του ρόλου της Θηροφυλακής και όχι για την υποβάθμισή του όπως περιέργως επιθυμούν επώνυμοι και μη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.
Επιτέλους ας κάνουν τον “κόπο” να τις διαβάσουν.

Δ.Σ. του Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]