Ιωάννινα:Κινητοποίηση Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού την Πέμπτη 28/5 έξω από την Περιφέρεια

Απληρωσιά - Απολύσεις- Ψίχουλα  για τους εργαζόμενους!
 SURE και «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» με δώρα για την μεγαλοεργοδοσία.

    Μέλι στάζει το στόμα του πρωθυπουργού όταν μιλά για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Το νέο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ είναι κομμένο και ραμμένο για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων» Δεκάδες δισεκατομμύρια θα οδηγηθούν στα ταμεία τους και στους μετόχους τους.
      Οι αποφάσεις τους περιλαμβάνουν μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, πλήρη δυνατότητα στην εργοδοσία να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους, όπου, όσο, όταν, όπως θέλει και στο τέλος να πετάει και ένα ξεροκόμματο.
     Η κυβέρνηση με τα μέτρα που εξήγγειλε δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μεγαλοεργοδότη να απασχολεί τους εργαζόμενους όσο, όποτε και όπως θέλει χωρίς κανέναν περιορισμό. Με μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, απαλλαγή των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές ακόμη και από ένα μεγάλο τμήμα του μισθού, με καμιά υποχρέωση στην επαναπρόσληψη των εποχικών και στην εφαρμογή των Κλαδικών ΣΣΕ σε ξενοδοχεία και επισιτισμό, καταδικάζει στην πείνα των 400 ευρώ μια σειρά εργαζόμενους που περίμεναν το εισόδημα του καλοκαιριού για να ζήσουν όλο το χρόνο, χωρίς να τους διασφαλίζει επίδομα ανεργίας μετά το φθινόπωρο αφού βάζει πλαφόν τα 50 ένσημα.
     Μας καλούν  να πειθαρχήσουμε, να υπακούσουμε στις κυβερνητικές αποφάσεις, να στοιχηθούμε, πίσω από την διάσωση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
     Καταργούν ότι δικαιώματα μας είχαν απομείνει. Χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούμε χωρίς εισόδημα, οι χώροι δουλειάς θα μετατραπούν σε ζούγκλα, η ομηρία και η απληρωσιά θα φουντώσει, ενώ προετοιμάζεται τσουνάμι νέων απολύσεων.
     Όμως το ζήτημα δεν είναι μόνο ότι τα δεκάδες δισεκατομμύρια θα κατευθυνθούν  στις τσέπες των επιχειρηματιών, αλλά ότι θα τα αρπάξουν από το λαό, ο οποίος στο τέλος θα κληθεί να ξαναπληρώσει τα σπασμένα για να σωθούν τα παράσιτα της μεγαλοεργοδοσίας.
    Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να είναι έρμαια της εργοδοσίας αλλά και της έλλειψης υγείας και ασφάλειας, μιας και από ότι φαίνεται δεν θα τηρούνται ούτε καν τα μέτρα για τα οποία μας καλούσαν να τηρήσουμε. Τα πάντα υποτάσσονται -ακόμη και η υγεία- στη λογική του κέρδους.
    Καλούμε τους εργαζόμενους να απειθαρχήσουν. Να μην αποδεχτούμε τη λογική ότι «δεν μπορεί να γίνει αλλιώς». Δίνουμε απάντηση με την οργάνωση μας στα συνδικάτα.  Όχι στην μοιρολατρία και στην μιζέρια. Αλλά στην οργάνωση του αγώνα. 
    Στηρίζουμε, οργανώνουμε την πάλη των εργαζομένων στον επισιτισμό- τουρισμό, στηρίζουμε την κινητοποίηση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ- ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  την Πέμπτη 28 Μάη στις 11πμ στην Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]