ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

213.926,80€ για έργα προσβασιμότητας ΑμΕΑ σε παραλίες της Θεσπρωτίας

Υπεγράφη σήμερα   μεταξύ του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και της Εταιρείας Α. ΜΑΝΤΕΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε η σύμβαση της πράξης με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ», ποσού 213.926,80€ για την προμήθεια υλικών που αφορούν στη βελτίωση της προσβασιμότητας ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένη κινητικότητα (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση, κ.λ.π.) στις παραλίες Μέγα Άμμος, Καραβοστάσι, Αγία Παρασκευή και Πλαταριά. Η εν λόγω πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από χαρακτηριστικά τα οποία στοχεύουν στην προσβασιμότητα, την αυτονομία και την ευκολία χρήσης για όλες τις κατηγορίες αναπηρίας, όπως ακολούθως:
Χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για
ΑμΕΑ,
Αποδυτήρια – ντουζ,
WC για ΑμΕΑ,
Χώρους σκίασης,
Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα,
Διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα,
Ενημερωτικές πινακίδες – Σήμανση,
Εφαρμογή τηλεμετρίας &
Συναγερμός.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας δείχνει για μια ακόμη φορά έμπρακτα την προσπάθειά του στην εξυπηρέτηση αλλά και την άρση της περιθωριοποίησης των ατόμων με ιδιαιτερότητες από το κοινωνικό σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]