Παπαθανάσης: Την 1η Ιουνίου η επαναλειτουργία της εστίασης

Αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία της εστίασης σύμφωνα με το Νίκο Παπαθανάση.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», ο υφυπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι η οριστική ημερομηνία επαναλειτουργίας του κλάδου, κάθώς, τις τελευταίες μέρες, κυκλοφόρησε το σενάριο ότι η εστίαση θα σηκώσει ρολά νωρίτερα.

«Με την επαναλειτουργία της εστίασης, ανοίγει επιπλέον 35% της οικονομίας μας, με 320.000 εργαζομένους του κλάδου να επιστρέφουν στη δουλειά» σημείωσε σχετικά.

«Δεν μπορούμε να ανοίξουμε νωρίτερα έναν τόσο μεγάλο κλάδο όπως η εστίαση. Πρωτίστως πρέπει να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία με τον τρόπο που λένε οι ειδικοί επιστήμονες. Αν τηρήσουμε τα επτά στάδια, θα επιταχύνουμε και η οικονομία μας θα πάει καλύτερα. Αυτό που δεν θέλουμε είναι να σταματήσουμε ή να πάμε πίσω. Αυτό θα σκότωνε την οικονομία» τόνισε.

Σε ότι αφορά την κίνηση στην αγορά μετά και τη δεύτερη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Παπαθανάσης τη χαρακτήρισε «ικανοποιητική» τόσο όσο προς τον καταναλωτισμό όσο και προς την τήρηση των μέτρων προστασίας από τους επαγγελματίες.

Παράλληλα, προανήγγειλε,  νέα μέτρα στήριξης για τους κλάδους της εστίασης και των μεταφορών, τα οποία θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Σχετικά με τις μάσκες και τα αντισηπτικά, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι «η πολιτεία δεν μπορεί να δώσει δωρεάν μάσκες ή αντισηπτικά σε όλο τον πληθυσμό. Ωστόσο διασφαλίζει την επάρκεια προϊόντων και την μείωση των τιμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]