ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

15 νέα κρούσματα κορωνοϊού ,2678 συνολικά ,33 στις ΜΕΘ ,85 εξήλθαν Ένας νέος θάνατος -148 νεκροί

Έως σήμερα, περισσότερα από 3.852.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, στην Ευρώπη περισσότερα από 1.400.000. Περισσότεροι από 1.317.000 συνάνθρωποί μας, που ενώ μολύνθηκαν από τον ιό, έχουν πλέον αναρρώσει, έχουν γίνει καλά. Έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, 266.076 θάνατοι.

15  νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας συνολικά 2678 ανακοίνωσε νωρίτερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.9 συνδέονται με αθροίσεις κρουσμάτων υπό διερεύνηση.
33 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ,85 εξήλθαν .
Ο καθηγητής ανακοίνωσε έναν ακόμη καταγεγραμμένο θάνατο ,συνολικά 148 οι νεκροί .
40 ήταν γυναίκες, το 27%, και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη. Το 93,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν ως σήμερα συνολικά ελεγχθεί 90.043 κλινικά δείγματα.
Σε αυτή τη φάση της επιδημίας είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται έγκαιρα συρροές και αυτό κατά κανόνα θα συμβαίνει και σε δομές υγείας που παραμένουν όλον αυτόν τον καιρό σε επαγρύπνηση,ανέφερε ο καθηγητής  και συνέχισε :"Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης περί κρουσμάτων σε υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και μετά από συνεργασία ΓΕΕΘΑ με ΕΟΔΥ, έγινε επιτόπια επίσκεψη στον εν λόγω χώρο, όπου η πλήρης διερεύνηση της διασποράς του ιού συνεχίζεται με συγκεκριμένο επιστημονικό σχέδιο και ολοκληρώνεται σταδιακά εκτεταμένος εργαστηριακός έλεγχος, που θα εξασφαλίσει την επιτυχή απόκριση, με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων από την Επιτροπή Ελέγχου Λοιμώξεων του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο διαθέτει θαλάμους νοσηλείας για τη νόσο και διαπιστώθηκε η αρτιότητα των υπηρεσιών και δομών που εξετάζουν, κάνουν δηλαδή την περίφημη διαλογή ή νοσηλεύουν περιστατικά με την Covid-19.

Προσωπικά επισκέφτηκα αυτές τις δομές. Εύχομαι γρήγορα περαστικά στους ασθενείς που επισκεφτήκαμε μαζί με την ομάδα των συναδέλφων ιατρών και νοσηλευτών.

Για εμάς που αναπάντεχα και αθέλητα βρεθήκαμε στο προσκήνιο της επικαιρότητας, η παρουσία μας στο πλευρό των ασθενών είναι και παραμένει η σημαντικότερη παρηγοριά. Αυτό δεν μπορεί να περιγράφεται ή να ωραιοποιείται με λόγια. Μόνο όποιος το έχει ζήσει μπορεί να το καταλάβει."
Η ευχή του κ.Τσιόδρα
"Να μείνουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι σε μια υγιεινή συμπεριφορά με απλούς όχι δύσκολους κανόνες που αφορούν την απόσταση ,την υγιεινή των χεριών και την αναπνευστική υγιεινή .
Αυτή τη συμπεριφορά πρέπει με αίσθημα ευθύνης να την επιβάλλουμε και να την υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας.Θα μας βοηθήσει στη στάση μας απέναντι στην πανδημία και θα οδηγήσει και στον γενικότερο περιορισμό των λοιμώξεων "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]