1 άτομο ανά 10 τ.μ από την Κυριακή στις εκκλησίες Υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού

 
Αναφερόμενος   ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στους χώρους λατρείας και στο τι θα ισχύει σε αυτούς από την Κυριακή 17 Μαΐου ,κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό  από το Υπουργείο Υγείας  ο κ.Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από την ερχόμενη Κυριακή 17 του Μάη  επιτρέπονται λειτουργίες αλλά και μυστήρια (γάμοι και βαπτίσεις), με τη συμμετοχή πιστών για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες.

Ο αριθμός πιστών που μπορεί να συμμετέχει, καθορίζεται από την αναλογία, 1 άτομο ανά 10 τ.μ. με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50 άτομα.

Για παράδειγμα,  ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 300 τ.μ. μπορεί να δεχτεί έως 30 πιστούς, ενώ ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 800 ή 1.000 ή 1.500 τ.μ. μπορεί να δεχτεί ως 50 άτομα.

Επιπλέον, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού. Σε περίπτωση λειτουργιών σε υπαίθριους χώρους, αποσαφηνίζεται ότι ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναντήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]