O Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων ενημερώνει ...

Αγαπητοί συμπολίτες,

O Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων (Ο.Σ.Ι.) αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα με υπευθυνότητα την πρωτόγνωρη πανδημία του κορωνοϊού Covid-19.

Εδώ και 20 ημέρες, οι Οδοντίατροι των Ιωαννίνων, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αποφορτίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας.

Συστήσαμε, αρχικά, στα μέλη μας για λόγους δημόσιας υγείας να αναστείλουν την εξυπηρέτηση των τακτικών περιστατικών (καθαρισμούς, ελέγχους, προσθετικές εργασίες, λευκάνσεις, εμφράξεις κ.ο.κ.) και φροντίσαμε να εξυπηρετούμε μόνο τα έκτακτα και επώδυνα περιστατικά.

Ο Ο.Σ.Ι. εξασφάλισε έγκαιρα από την οδοντιατρική αγορά ένα ικανοποιητικό αριθμό αδιαβροχοποιημένων και αποστειρωμένων στολών μιας χρήσεως, μαζί με προστατευτικά σκουφάκια και ποδονάρια. Δυστυχώς, ειδικές μάσκες προστασίας τύπου ffp3 δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν. Διένειμε το συγκεκριμένο υγειονομικό υλικό στους Οδοντιάτρους της πόλης μας για χρήση ΜΟΝΟ σε έκτακτα περιστατικά, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών μας.

Το συγκεκριμένο υλικό θα εξαντληθεί σύντομα στις επόμενες ημέρες και από ότι φαίνεται ΔΕΝ είναι πλέον διαθέσιμο στην αγορά.

Η οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας και συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας και τον Ε.Ο.Δ.Υ., μέσω της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, ώστε να προμηθευτούμε νέο υλικό, δε βρίσκει μέχρι σήμερα ανταπόκριση.

Η οδοντιατρική περίθαλψη στην περίοδο της πανδημίας ΔΕΝ περιλαμβάνεται σε καμία επίσημη οδηγία και μέριμνα του Υπ. Υγείας.

Η στήριξη της πολιτείας στην προσπάθειά μας ΔΕΝ περιλαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Αντί της αρχικής ένταξης όλων των ελευθέρων επαγγελματιών σε έκτακτη στήριξη 800€ για το μήνα Μάρτιο-Απρίλιο, μας προτείνεται η ένταξη όλων των επιστημονικών κλάδων σε τηλεκατάρτιση με αντίτιμο κουπόνι 600€, μετά την υποχρεωτική παρακολούθηση 100 ωρών τηλε-εκπαίδευσης!
Περιττό να σχολιάσουμε την αστειότητα του μέτρου, καθώς η οδοντιατρική δεν ασκείται με τηλεθεραπεία, αλλά επί της φυσικής παρουσίας του ασθενούς και επί του προκειμένου σε ένα ασφαλές οδοντιατρικό περιβάλλον.




Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε :

Η άσκηση της οδοντιατρικής επειγόντων περιστατικών στα ιδιωτικά οδοντιατρεία του Νομού Ιωαννίνων θα ασκείται μέχρι εξαντλήσεως του υγειονομικού εξοπλισμού που έχουμε εξασφαλίσει ως Σύλλογος για τα μέλη μας. Ο χρονικός ορίζοντας που αυτό θα συμβεί υπολογίζεται σε διάστημα μερικών ημερών.

Αν δεν παραλάβουμε άμεσα νέο υγειονομικό υλικό, δε θα μπορούμε με ασφάλεια να εξασφαλίσουμε την οδοντιατρική περίθαλψη των συμπολιτών μας, αναστέλλοντας πλήρως τη λειτουργία μας, ακόμη και για τα έκτακτα περιστατικά.

Απευθύνουμε, επίσης,  έκκληση στο Υπ. Υγείας να εξοπλίσει με υψηλή προτεραιότητα τα Δημόσια Νοσοκομεία και τις Δημόσιες Δομές παροχής οδοντιατρικής περίθαλψης (Γ. Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας) της πόλης μας.


Θερμή παράκληση:

Απευθυνθείτε στον Οδοντίατρό σας τηλεφωνικά και μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες και επώδυνες περιπτώσεις να καταλήγετε σε θεραπεία.
Αν δεν εστιάσουμε στα απολύτως επείγοντα περιστατικά, κινδυνεύουμε άμεσα να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να αδυνατούμε να σας προσφέρουμε ασφαλή περίθαλψη για όσο διάστημα διαρκέσει η πανδημία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]