Σ.Τσιόδρας:Αυτές είναι οι ομάδες αυξημένου κινδύνου να νοσήσουν με Covid-19 και να έχουν κακή έκβαση

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σο Υπουργείο Υγείας ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας   αναφερόμενος νωρίτερα στις ομάδες αυξημένου κινδύνου  σημείωσε ότι σύμφωνα με πρόσφατη ευρωπαϊκή ανάλυση που δημοσιεύτηκε χθες οι  κατηγορίες ασθενών  που  είχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου  είναι οι εξής  :οι καρδιοπαθείς 19,4% ,οι χρόνια αναπνευστικοί άρρωστοι με το άσθμα να εξαιρείται από αυτούς 16,5% ,ο διαβήτης 14,8% ,η νεφροπάθεια 9,5%   και η υπέρταση 11,6% .
Αυτές είναι οι κύριες κατηγορίες ασθενών ,όπως είπε ο καθηγητής, που ασθενούν με  τον νέο ιό και κινδυνεύουν από κακή έκβαση .
Όσον αφορά τα παιδιά εξακολουθεί να ισχύει αυτό που είναι ήδη γνωστό ,ότι ο δευτερογενής δείκτης προσβολής δηλαδή η πιθανότητα ότι μια λοίμωξη συμβαίνει μεταξύ ευαίσθητων ατόμων που δεν έχουν ανοσία μέσα σε μια συγκεκριμένη ομάδα της κοινωνίας είτε είναι το σπίτι μας είτε μια στενή επαφή ,ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος για τα παιδιά σε σχέση με τους ενηλίκους,4,7% σε σχέση με 17,1% για τους ενήλικες.
Η πιθανότητα  λοίμωξης σε παιδιά είναι 0,26 φορές σε σχέση με αυτή που έχουν οι ενήλικες ηλικίας άνω των 60 ,ανέφερε ο καθηγητής .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]