ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Προσλήψεις ,διαγνωστικά τέστ Covid-19 και ατομικά μέσα προστασίας ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων Χατζηκώστα

Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές! Ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό απειλεί την κοινωνία και εμάς ιδιαίτερα.
Δίνουμε την υπόσχεση πως όπως μέχρι τώρα έτσι και σ αυτή τη δύσκολη στιγμή, θα δώσουμε στην πρώτη γραμμή την μάχη για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής των ασθενών, στις κλινικές, στα τμήματα που ο καθένας από ε
μάς εργαζόμαστε! Χρειαζόμαστε όμως όπλα που να μας κάνουν ικανούς να φτάσουμε μέχρι το τέλος την μάχη αυτή.
Όλοι πρέπει να τηρήσουμε τις συστάσεις των ειδικών και να παραμένουμε στο σπίτι. Για να εξασφαλιστεί όμως η πειθαρχία του καθενός, είναι κυβερνητική ευθύνη να  παράσχει τις υλικές προϋποθέσεις συνειδητής  εφαρμογής των μέτρων: -δωρεάν μέτρα προστασίας -οικονομική ενίσχυση των αδυνάτων -ακύρωση των απολύσεων, κ.α. ).
Η κρίσιμη μάχη  όμως θα κριθεί από την από την εδώ και τώρα ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας (το οποίο έως τώρα απαξίωναν και ήθελαν να το ιδιωτικοποιήσουν.).
Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας , την 6η ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων:
-          Άμεση εξασφάλιση προσωπικού με προσλήψεις –μονιμοποίηση των υπηρετούντων συμβασιούχων –άμεση διεκπεραίωση των κρίσεων που εκκρεμούν
-          Να εξασφαλιστούν άμεσα στους υγειονομικούς όλα τα αναγκαία ατομικά μέσα προστασίας προστασίας ( προστατευτικές στολές, προστατευτικά οφθαλμών, μάσκες FFP2 και FFP3, ποδονάρια υψηλά, γάντια αποστειρωμένα και μιας χρήσεως). Να σταματήσει ο ΕΟΔΥ να μειώνει συνεχώς το επίπεδο των μέτρων προστασίας λόγω έλλειψης υλικού.
-          Διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων σε ευρεία κλίμακα. Ιδιαίτερα σε όλους τους συναδέλφους που υπάρχει υποψία ότι έχουν εκτεθεί στον ιό και κατ’ οίκον περιορισμός για 14 ημέρες όπως αρχικά ήταν, σύμφωνα και με τον ΠΟΥ
-          Πολλαπλασιασμός των υφιστάμενων κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ για το επερχόμενο κύμα, εξασφάλιση θέσεων και εξοπλισμού – αναπνευστήρων.
-          Να επιταχτεί ο ιδιωτικός τομέας και να σταματήσει η αισχροκέρδεια
-          Αύξηση των κονδυλίων για τη δημόσια υγεία. Κριτήριο πρέπει να είναι το καθολικό δικαίωμα στην υγεία την πρόληψη , τη ΖΩΗ!!! ( και όχι οι αντοχές και τα όρια της οικονομίας).

-          ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

-          Ζητάμε καθημερινή ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και του προσωπικού για τις εξελίξεις και τους σχεδιασμούς της Διοίκησης.
 ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]