ΥΠΕΣ: “Προς τα τέλη Μαΐου οι ωφελούμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας στην εργασία τους”

Ότι προς τα τέλη Μαΐου οι ωφελούμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας θα βρίσκονται στην εργασία τους, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας για το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 36.000 ανέργων του ΟΑΕΔ σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ) / συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων, το πρωί της Κυριακής, στον ΣΚΑΪ και τον Γ. Αυτιά.
«Το πρόγραμμα είναι προς υλοποίηση αυτόν και τον επόμενο μήνα. Επομένως πιστεύω προς τα τέλη του επόμενου μήνα, οι άνθρωποι θα μπορέσουν να έχουν πάει στις θέσεις εργασίας. Αφορά 36.000 ανέργους, μακροχρόνια ανέργους, ανέργους από μονογονεΪκές οικογένειες κ.λπ., ανθρώπους που έχουν ανάγκη να εργαστούν και έχουν μία σειρά από προσόντα, μεγαλύτερα ή όχι, θα μπουν σε αυτό το Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και θα απασχοληθούν, θα εργασθούν στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών και σε μία σειρά άλλες υπηρεσίες», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Θα έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι θα περάσουν και από κατάρτιση, ότι θα πιστοποιηθεί η νέα γνώση και ειδίκευση την οποία αποκτούν και ταυτόχρονα οι ίδιοι θα εργαστούν για 8 μήνες και θα προσφέρουν σπουδαίο έργο, ιδίως στην Αυτοδιοίκηση, στους Δήμους και τις Περιφέρειες, η οποία έχει πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη», συμπλήρωσε.

«36.000 άνεργοι θα ενταχθούν στα Προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας και θα πάνε προς τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών μέσα στον επόμενο μήνα. Οι διαδικασίες θα γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο, θα καταθέσουν οι άνθρωποι στην αντίστοιχη πλατφόρμα του ΟΑΕΔ τις αιτήσεις με τα προσόντα που έχουν. Έχουν δικαίωμα να κάνουν μέχρι τρεις υπηρεσίες αίτηση και η όλη διαδικασία θα είναι υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ το οποίο θα επικυρώσει και την όλη διαδικασία», ολοκλήρωσε.
 epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]