Κορωνοϊός: Γιατί οι Έλληνες αγοράζουν από φέτος πετρέλαιο θέρμανσης για του χρόνου


Πετρέλαιο θέρμανσης αγοράζουν από φέτος για του χρόνου πολλοί Έλληνες καταναλωτές εν μέσω κρίσης του κορωνοϊού. Παράλληλα, επισημαίνεται πως στα μεγάλα αστικά πωλείται πλέον 0,80 ευρώ το λίτρο από 1 ευρώ που κόστιζε στις αρχές Μαρτίου.
“Είναι το μοναδικό καύσιμο που φεύγει αυτήν τη χρονική περίοδο “δήλωσε στην εφημερίδα του "Ελεύθερου Τύπου" ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Γιώργος Ασμάτογλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καταναλωτές που έχουν την οικονομική δυνατότητα αγοράζουν παραπάνω ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης –καθώς η τιμές του αυτές τις ημέρες κινείται σε χαμηλά επίπεδα-με σκοπό να έχουν απόθεμα του χρόνου.
Χαρακτηριστικά σημείωσε πως εκεί που κάποιος αγόραζε 500 λίτρα , πλέον μπορεί να κάνει παραγγελία για 800 λίτρα. "Υπάρχει ενδιαφέρον από τους καταναλωτές “πρόσθεσε ο κ. Ασμάτογλου καθότι ο καιρός έχει διακυμάνσεις και ο κόσμος χρησιμοποιεί ακόμη θέρμανση. Υπολογίζεται πως μια μέση κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης που είχαμε φέτος στην Ελλάδα ανέρχεται περί τα 200-250 λίτρα, μηνιαίως.
Με αυτά τα δεδομένα, κάποιος που θα βάλει 800 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης, με κόστος 0, 80 ευρώ το λίτρο θα πληρώσει περί τα 640 ευρώ. Καταναλώνοντας 200 λίτρα τον Απρίλιο καθότι ναι μεν ο καιρός βελτιώνεται σταδιακά αλλά η παραμονή στο σπίτι του λόγω κορονοϊού μεταφράζεται σε περισσότερες ώρες θέρμανσης για κάποιες ψυχρές ημέρες τουλάχιστον θα έχει απόθεμα περί τα 600 λίτρα, με τα οποία θα μπορεί να περάσει το υπόλοιπο 2020.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάποια πρατήρια οι καταναλωτές πληρώνοντας με κάρτα έχουν έκπτωση 5%. Αν μάλιστα προτιμήσουν την πιστωτική, η εξόφληση της αγοράς μπορεί να γίνει ακόμη και σε έως 12 άτοκες δόσεις.
 enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]