ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα:πανελλαδική μέρα δράσης για τη Δημόσια Υγεία

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς!
Σήμερα, Τρίτη 7 Απριλίου, η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» ενώνει την φωνή της με τις φωνές των υγειονομικών που αγωνίζονται για καθολική, δημόσια δωρεάν και ποιοτική υγεία. Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα υγείας και πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία  πρέπει όλος ο λαός να δείξει τη στήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία για δημόσια δωρεάν ποιοτική υγεία.
Εδώ και ένα περίπου μήνα που βιώνουμε μια πρωτοφανής κατάσταση παγκόσμιας πανδημίας, αναδεικνύονται όσο ποτέ άλλοτε οι καταστροφικές για το δημόσιο σύστημα υγείας και κατά συνέπεια εγκληματικές για το λαό, συνέπειες της πολιτικής συρρίκνωσης των υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας που ασκήθηκε και ασκείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, στο όνομα του περιορισμού του δημοσιονομικού κόστους, των πλεονασμάτων και της απρόσκοπτης κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
H κυβέρνηση δε δείχνει καμία διάθεση να λάβει μέτρα για την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας στην κατεύθυνση που προτείνεται από το σύνολο των υγειονομικών, το οποίο δίνει αυτή τη στιγμή τη μάχη εναντίον της πανδημίας. Αντίθετα επιμένει σε μια επικοινωνιακή, λογιστική και στατιστική διαχείριση της πανδημίας με χρυσό κανόνα «λεφτά για το κεφάλαιο και όχι για τη δημόσια υγεία».
Η κυβέρνηση με διατάγματα και ΠΝΠ που παραβιάζουν κάθε έννοια δικαίου επιβάλλει σειρά αντεργατικών μέτρων (μονομερή αναστολή των συμβάσεων, επέκταση και γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τηλεργασίακ.α.), ενώ παράλληλα μοιράζει εκατομμύρια στο κεφάλαιο. Στους μεγιστάνες των ΜΜΕ 11 εκατομμύρια ευρώ για διαφημίσεις σχετικά με την πανδημία (που θα έπρεπε να μεταδίδουν δωρεάν) και άλλα 23 εκατομμύρια χάρισμα από τις δόσεις για τις άδειες των καναλιών. Στους καρχαρίες της ιδιωτικής υγείας 30 εκατομμύρια ευρώ για την χρήση των ΜΕΘ σε τιμή διπλάσια της ισχύουσας, αντί για επίταξη. Στους επιχειρηματίες των ΙΕΚ, ΚΕΚ πακτωλός χρημάτων για «επανεκπαίδευση» των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων έναντι voucher 600 ευρώ, αντί για διασφάλιση του εισοδήματος τους.
Να παλέψουμε για τη δημόσια υγεία, τη ζωή και τη δουλειά. #Μένουμε ενεργοί και αγωνιζόμαστε για:
για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής όλου του λαού με άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, προσλήψεις υγειονομικών και εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία τους,
για να μην πληρώσουν τη κρίση οι εργαζόμενοι,
για ελευθερίες – δικαιώματα. Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομία και απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά με δημόσια και δωρεάν υγεία,
για εφαρμογή μέτρων προστασίας σε όλους τους χώρους εργασίας.
για ειδική μέριμνα για πρόσφυγες και μετανάστες, για βελτίωση των συνθηκώνδιαβίωσης τους. Κανένας ιός δεν κάνει διάκριση με βάση τη φυλή, το χρώμα, τηθρησκεία. Απεναντίας, πλήττει τους πιο κοινωνικά ευάλωτους.
Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» συμμετέχει με αντιπροσωπεία και τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας, στις δράσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται στα νοσοκομεία της πόλης.
Κανένας μόνος στην επιδημία.
Αγώνας για δημόσια δωρεάν υγεία, εργασία, ελευθερία.

«Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη»
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]