Ιωάννινα:Εξόρμηση σε χώρους δουλειάς και γειτονιές για την επιτυχία των Πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων


Από το πρωί, κλιμάκια του Εργατικού Κέντρου και των πρωτοβάθμιων σωματείων περιοδεύουν σε γειτονιές και μεγάλους χώρους δουλειάς. Να φτάσει παντού το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς “ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, δεν θα πληρώσει ξανά ο Λαός”.
Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ολοκλήρωσε την επίσκεψη του σε σούπερ μάρκετ της πόλης διακινώντας την δωρεάν εφημερίδα του Εργατικού Κέντρου.
Το συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών έστησε τραπεζάκι στον κόμβο της Βιομηχανικής Ζώνης Ιωαννίνων πραγματοποιώντας μαζική εξόρμηση στο σχόλασμα της πρωινής βάρδιας και στην έναρξη της απογευματινής.
Παράλληλα την ίδια ώρα κλιμάκια σε γειτονιές περιόδευσαν έκθεση φωτογραφίας  και καλούσαν στις αυριανές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, η Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου από την Τετάρτη το βράδυ έχει εγκαταστήσει στην έδρα του Εργατικού Κέντρου,  στο κέντρο της πόλης ηχητικά που αναμεταδίδουν μουσική και μηνύματα για την Πρωτομαγιά, ενώ μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων μοιράζουν υλικό στους περαστικούς. Το κτίριο φωταγωγήθηκε και παραμένει ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ ώστε να εξυπηρετηθούν τα δεκάδες μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων να παραλάβουν τα υλικά για τις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις.
Η ομάδα οπτικοακουστικών μέσων του Εργατικού Κέντρου μεταφόρτωσε σήμερα το πρωί βίντεο αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά θέλοντας και αυτή με τη σειρά της να συμβάλλει στη διακίνηση του διαχρονικού μηνύματος των εργατών από όλο τον κόσμο. Το αφιέρωμα είναι μουσικά επενδυμένο με το τραγούδι “Μέρα Μαγιού” απόσπασμα από την ποιητική συλλογή “Επιτάφιος” του Γιάννη Ρίτσου και προβάλλει στιγμές της ταξικής πάλης από το 1886 μέχρι σήμερα. Στο αφιέρωμα ξεχωρίζουν οι φωτογραφικές στιγμές από στιγμιότυπα της ταξικής πάλης στην πόλη των Ιωαννίνων.
Το Εργατικό Κέντρο πραγματοποιεί Κεντρική Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στο χώρο του 10:30πμ. Ταυτόχρονα προς διευκόλυνση όλων, για αποφυγή μετακινήσεων και συνωστισμού φέτος θα πραγματοποιηθούν 14 διαφορετικές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις σε γειτονιές και χωριά του νομού. Ένα εγχείρημα τολμηρό, που μπορεί να κερδηθεί.
Στην Καλούτσιανη στο τζαμί,
Στη Λούτσα στους τούρκικους καφενέδες,
Στην Καραβατιά στον Πλάτανο,
Στους Αμπελόκηπους στην πλατεία Χατζή,
Στα Καρδαμίτσια στην κεντρική πλατεία,
Στα Ζευγάρια στην πλατεία Νιάρχου,
Στα Σεισμόπληκτα στην πλατεία (Ι.Ν. Αγ. Αποστόλου Παύλου)
Στην Ανατολή στις Εργατικές Κατοικίες της Βρυσούλας,
Στον Κατσικά στην κεντρική πλατεία,
Στο Πέραμα στην πλατεία – ΚΑΠΗ.
Στην Ελεούσα στην πλατεία παλιού Δημαρχείου,
Στο Ροδοτόπι στην κεντρική πλατεία,
Στη Ζίτσα στην κεντρική πλατεία.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]