ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Κορωνοϊός:Κεκλεισμένων των θυρών οι Λειτουργίες&χωρίς μεγάφωνα Χαρμόσυνα θα χτυπήσουν οι καμπάνες το βράδυ της Ανάστασης

Με εγκύκλιο η Ιερά Σύνοδος δίνει  αναλυτικές οδηγίες στους Ιεράρχες και τους εφημέριους για την τέλεση των Ιερών Λειτουργιών   κεκλεισμένων των θυρών τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Σύμφωνα με αυτή προτείνεται η τέλεση των Λειτουργιών να είναι  λιτή και σεμνοπρεπής, συμφώνως προς το  ήθος και την παράδοσιν της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας. Θα πρέπει να αποφεύγονται ,όπως τονίζεται  συλλείτουργα και φωτογραφίες μέσα στους ναούς.
Παράλληλα απαγορεύεται η χρήση εξωτερικών μεγαφώνων .Η Περιφορά του Επιταφίου την Μ.Παρασκευή θα περιοριστεί αποκλειστικά εντός του Ιερού Ναού όπως και η τελετή της Αναστάσεως στις 12 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.
Οι κωδωνοκρουσίες δεν είναι απαραίτητες κατά την έναρξη των Λειτουργιών ενώ οι καμπάνες όπως σημειώνεται μπορούν να χτυπούν πένθιμα  κατά την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής  και χαρμόσυνα το βράδυ της Ανάστασης. Οι θύρες των Ιερών Ναών θα παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών ενώ κατά τη διάρκεια της Μ.Εβδομάδας οι εκκλησίες θα ανοίγουν από 11 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι εκτός της Μ.Παρασκευής όπου οι Ναοί θα μείνουν ανοιχτοί από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.
"Η Διαρκής Ἱερά Σύνοδος, τονίζει τήν ἀπόλυτον ἀνάγκην διά τήν πιστήν τήρησιν αὐτῶν, ἥτις τυγχάνει ἀπαραίτητος καί ὡς πρός τήν διασφάλισιν τῆς ἐπεκτάσεως τῆς Ἀποφάσεως διά τήν τέλεσιν τῶν ἱερῶν Ἀκολουθιῶν εἰς ἅπαντας τούς Ἱερούς Ναούς καί τάς Ἱεράς Μονάς, ἔστω πρός καιρόν καί κατ᾿ ἄκραν ἐκκλησιαστικήν οἰκονομίαν «κεκλεισμένων τῶν θυρῶν» διά τούς πιστούς, καί μετά τήν 20ήν Ἀπριλίου ἐ.ἔ., ὁπότε λήγει ἡ ἰσχύς τῆς Κ.Υ.Α. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]