ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Επιστολή στην 6η ΥΠΕ για τη μετακίνηση γιατρού από το Πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Κομποτίου

Επιστολή στον  Διοικητή της 6η ΥΠΕ κ. Καρβέλη Ιωάννη με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας , τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη , την Δήμαρχο Νικολάου Σκουφά και τον Δ/ντη του γραφείου του προέδρου Κυριακό Μητσοτάκη με θέμα την μετακίνηση της Ιατρού απο το ΠΠΙ Κομποτίου.

κ. Διοικητά,
το Περιφερειακό Ιατρείο Κομποτίου Άρτας με την Υ4α/οικ.5961/1994 Υπουργική Απόφαση χαρακτηρίζεται ως Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο . Επίσης με την ιδία απόφαση …συνιστώνται οι παρακάτω θέσεις προσωπικού για τις ανάγκες του ως ακολούθως:
1. Κλάδος Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ
Δυο θέσεις Γενικής Ιατρικής η Παθολογίας.
2. Λοιπό Προσωπικό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ 
Κλάδος ΤΕ Νοσηλευτικής – Μια (1) θέση
Κλάδος ΤΕ Μαιευτικής – Μια (1) θέση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών Μια (1) θέση

Κατηγορία ΥΕ
Κλάδος ΥΕ Επιμελητών – Μια (1) θέση

Σας κάνουμε γνωστό ότι η λειτουργία του Πολυδυνάμου Περιφερειακού Ιατρείου Κομποτίου, υποστελεχωμένο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, προσφέρει υγειονομική κάλυψη και πρωτοβάθμια φροντίδα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νικόλαου Σκουφά.
Το Κομπότι μαζί με την Κοινότητα Σελλάδων, που στην ουσία είναι ένας οικισμός, αποτελούν τον μεγαλύτερο οικισμό στο Νομό  μετά την Άρτα, με πραγματικό πληθυσμό που ξεπερνά τις 3500 σε πληθυσμό.  Με δεδομένο ότι το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κομποτίου διευκολύνει και προσφέρει υπηρεσίες στις  Κοινότητες Φωτεινού και Μεγάρχης, του Δήμου Νικόλαου Σκουφά  και υπηρεσίες στις γειτονικές   Κοινότητες  Φλωριάδας και Συκούλας, του Δήμου Αμφιλοχίας καθώς επίσης και στην Κοινότητα Λιμίνης, του Δήμου Αρταίων , πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη καθημερινής παρουσίας Ιατρού με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής στο αναβαθμισμένο Ιατρείο  και επιπλέον θέση ενός Ιατρού ‘Υπαίθρου’ με περιοχή ευθύνης την Κοινότητα Σελλάδων και Φωτεινού και την Κοινότητα  Μεγάρχης, του Δήμου Νικολάου Σκουφά και Λιμίνης, του Δήμου Αρταίων.

Με  απόφασή σας, εγκρίνετε την μετακίνηση της ιατρού ΕΣΥ  Γάτσιου Ελένης, Γενικής Ιατρικής του  Κέντρου Υγείας Άνω Καλεντίνης – ΠΠΙ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ στην 1η ΤΟΜΥ Άρτας και για χρονικό διάστημα τριών μηνών.
Στο ΠΠΙ Κομποτίου, με πληθυσμό ευθύνης μεγαλύτερο από 5000 πολίτες, υπηρετεί μια και μόνο ιατρός με ειδικότητα και η μετακίνηση της θα υποβαθμίσει τις υπηρεσίες, εφόσον θα λειτουργεί ελάχιστες φορές το μήνα, με γιατρούς ανειδίκευτους – υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου από τα γύρω Περιφερειακά Ιατρεία  εκ περιτροπής, οι οποίοι δε μπορούν να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.
Οι πολίτες θα στερηθούν τον οικογενειακό γιατρό τους και θα ανασταλούν προγραμματισμένες  εξετάσεις, πράγμα που θα τους αναγκάσει να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς με τα γνωστά προβλήματα μετακίνησης.
Η απομάκρυνση της  γιατρού ενόψει και της πανδημίας, θα προκαλέσει άσκοπες μετακινήσεις, καθώς οι κάτοικοι δε θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα κατά τόπους ιατρεία. Τα άτομα αυτά,  προχωρημένης κυρίως ηλικίας,  αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν σύγχρονες μεθόδους συνταγογράφισης αλλά και για οποιαδήποτε εξέταση, θα υποχρεώνονται να επισκέπτονται το Νοσοκομείο  Άρτας, με μεγάλο κίνδυνο να εκτεθούν στον κορωνοιό και να συμβάλουν στη διασπορά του .
Πιστεύω, ότι η μετακίνηση της ιατρού αποδυναμώνει το ΠΠΙ Κομποτίου,  παρεμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία της οργανικής θέσης της Ιατρού και θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή.
Είμαι βέβαιος  ότι θα επανεξετάσετε το θέμα και η Γενικός Ιατρός  θα παραμείνει στο εν λόγω Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο και θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους χιλιάδες ασθενείς των κατοίκων του Κομποτίου και της ευρύτερης Περιοχής.
Τέλος, για να έχουμε σωστή παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας και καλές υπηρεσίες υγείας στο Δήμο Νικόλαου Σκουφά και γενικότερα στο Νομό Άρτας,  θα πρέπει να  γίνει  αναδιάρθρωση, με σύσταση νέων Κέντρων Υγείας  και Περιφερειακών Ιατρείων σε περιοχές, που με βάση τα ετήσια στατιστικά των ιατρών προσφέρουν πραγματικές υπηρεσίες, δίνοντας οριστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα παροχής υπηρεσιών υγείας της περιοχής και  αποσυμφόρηση του Γενικού Περιφεριακού Νοσοκομείου Άρτας.


      Με  τιμή

                                   ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]