Άρτα: Το Δημ.Συμβούλιο στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων ΕΣΠΑ στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ομόφωνη θετική απόφαση στήριξης του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Αρταίων στον δικαστικό αγώνα των συμβασιούχων ΕΣΠΑ στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μετά από αίτημα του Περιφερειακού τμήματος Συλλόγου Βρεφονηπιοκομων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αρταίων και ένα από τα θέματα συζήτησης μετά από αίτημα του Περιφερειακού τμήματος Συλλόγου Βρεφονηπιοκομων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και του προέδρου Χρήστου Στεφάνου, ήταν η ομόφωνη στήριξη στον δικαστικό αγώνα που ξεκινάει για τους συναδέλφους συμβασιούχους ΕΣΠΑ στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, που εργάζονται καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες τα τελευταία οκτώ χρόνια με συνεχείς συμβάσεις χωρίς καμία διακοπή.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βρεφονηπιοκομων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων Στεφάνου Χρήστος, παίρνοντας θέση και μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου επί του θέματος, στήριξε το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων 18 στον αριθμό σε όλες τις ειδικότητες, λέγοντας πως αποτελούν τη ναυαρχίδα των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αρταίων και αποτελούν το μισό προσωπικό ως εργαζόμενοι, ισάριθμο με το μόνιμο προσωπικό. Επίσης ότι όλοι οι συνάδελφοι έχουν προσληφθεί με νόμιμες διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ και χωρίς αυτούς είναι αδύνατη η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών. Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αρταίων ψήφισε ομόφωνα τη στήριξη στο πλευρό των εργαζομένων ΕΣΠΑ στο δικαστικό τους αγώνα σε ότι χρειαστεί στην έκβαση και πορεία αυτού.
Το ίδιο θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα μετά από αίτημα του Συλλόγου μας στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πρέβεζας, αφού κι εκεί οι εργαζόμενοι ζήτησαν την στήριξη του Συλλόγου Βρεφονηπιοκομων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και του προέδρου Χρήστου Στεφάνου, στον αγώνα για δικαίωση και μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου μετά από πολλές ανανεώσεις συνεχόμενες. Κι εκεί θα δώσουμε το μαχητικό παρόν όπως σήμερα στην Άρτα για ότι καλύτερο για όλους τους συναδέλφους.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βρεφονηπιοκομων Χρήστος Στεφάνου θα καταθέσει ως μάρτυρας στις υποθέσεις των συναδέλφων στις αίθουσες των δικαστηρίων, πιστεύοντας στην Ελληνική δικαιοσύνη και στις αποφάσεις της, για μια μόνιμη και σταθερή εργασία κι ένα σταθερό εργασιακό μέλλον για τους συναδέλφους του ΕΣΠΑ που αγωνιούν κάθε χρόνο αν θα ανανεώνεται η σύμβασή τους. Καλή δύναμη και καλό αγώνα σε όλους τους συναδέλφους. Θα είμαστε ως Περιφερειακό τμήμα Συλλόγου Βρεφονηπιοκομων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων στο πλευρό όλων των συναδέλφων που θα μας ζητηθεί να τους στηρίξουμε ως Σύλλογος.

Για το ΔΣ Συλλόγου Βρεφονηπιοκομων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων
Ο πρόεδρος
Στεφάνου Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]