ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Σχόλιο ΚΚΕ για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις φοιτητικές εστίες

Σχόλιο για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις φοιτητικές εστίες


Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις εστίες εν μέσω πανδημίας αφήνει κυριολεκτικά στο δρόμο εκατοντάδες εστιακούς φοιτητές, καθώς για διάφορους λόγους είτε δεν έχουν πού να πάνε ή αδυνατούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού.

Σήμερα στις εστίες  στα Γιάννενα παραμένουν δεκάδες φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το κόστος της μετακίνησης, φοιτητές που εργάζονται για να τα βγάλουν πέρα και δε γίνεται να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους, φοιτητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους, φοιτητές που δεν έχουν σπίτι να πάνε είτε γιατί είναι μετανάστες και οι χώρες τους έχουν κλείσει τα σύνορα λόγω πανδημίας ή λόγω οικογενειακής κατάστασης κλπ.

Ακριβώς για τους παραπάνω λόγους, το προηγούμενο διάστημα, η Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ και η ΚΝΕ άσκησαν πίεση στις πρυτανικές αρχές και με τη συντονισμένη πίεση από συλλόγους και εκλεγμένους σε Δήμο και Περιφέρεια διασφαλίστηκε η σίτιση αυτών των φοιτητών, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, μέχρι και τις 12/4.

Πρυτανεία, Περιφέρεια, Δήμος, να πάρουν την ευθύνη και να πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα να μείνουν στις εστίες οι φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε αλλού, διασφαλίζοντας την υγεία τους (απολυμαίνοντας τις εστίες), εξασφαλίζοντας ότι δεν θα κοπούν ρεύμα- νερό. Να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα να γυρίσουν σπίτια τους όσοι μπορούν, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα (να δοθούν κονδύλια μετακίνησης τους). Να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς, αφού κανένας φοιτητής δεν έχει τη δυνατότητα να διαγνωστεί αν είναι φορέας και του ζητείται να μετακινηθεί.

Είναι παράλογο η κυβέρνηση να παίρνει κατασταλτικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς και να ζητά να μετακινηθούν μάζες ανθρώπων από ένα συγκεκριμένο μέρος σε πολλά!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτή την απόφαση, να πάρει όλα τα μέτρα για να παραμείνουν σε λειτουργία οι φοιτητικές εστίες, να κάνουν δωρεάν το τεστ για τον Covid-19 όλοι οι εστιακοί φοιτητές, να λειτουργήσουν ιατρεία για πρωτοβάθμια νοσηλευτική περίθαλψη σε όλες τις εστίες. Να εξασφαλιστούν τακτικές απολυμάνσεις στις εστίες και επίδομα μετακίνησης στους εστιακούς που θέλουν να γυρίσουν στον τόπο καταγωγής τους.



ΙΩΑΝΝΙΝΑ 24/3/2020

ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]