Κορωνοϊός:49 νεκροί ,85 διασωληνωμένοι ,82 νέα κρούσματα ,1314 συνολικά Τι πρέπει να ισχύει για τη χρήση μάσκας

82 νέα κρούσματα κορωνοϊού  στη χώρα μας  ανακοίνωσε  σήμερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ,με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε1314 .
Παράλληλα καταγράφηκαν 20 κρούσματα σε κρουζιερόλοιο .
Το κρουαζιερόπλοιο ελέγχθηκε συνολικά από ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το σύνολο των επιβαινόντων, 383 άτομα, ελέγχθηκαν.
Ο κ.Τσιόδρας  γνωστοποίησε πως ακόμη 7 συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται στους 49 .Η μέση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 72 έτη, με 37 άνδρες και 12 γυναίκες. Το 96% έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω.
Όπως σημείωσε ο καθηγητής  οι θάνατοι που αυξάνονται και στη χώρα μας δείχνουν την επιθετικότητα του ιού.
85 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ με μέση ηλικία των ασθενών τα 66 έτη .
6 ασθενείς βγήκαν από ΜΕΘ. 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 57% έχουν υποκείμενο νόσημα. 6 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
"Ελπίζω να μην είναι αλήθεια αυτό που ακούω πως κάποιοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους Αν είναι αλήθεια όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα"είπε ο καθηγητής επαναλαμβάνοντας πως
το καλύτερο μέτρο  εξακολουθεί να είναι το "Μένουμε σπίτι".

Σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας από το γενικό πληθυσμό ο κ.Τσιόδρας σημείωσε πως ο ΠΟΥ συστήνει να   φορούν μάσκα  μόνο όσοι είναι άρρωστοι ή όσοι φροντίζουν κάποιον  που είναι άρρωστος .Ειδικές κλινικές μελέτες που έχουν εξετάσει τη χρήση μάσκας σε άλλους αναπνευστικούς ιούς, δεν έχουν αποδείξει πως μαζική χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις και στις περισσότερες περιπτώσεις οι συμμετέχοντες δεν χρησιμοποιούσαν τις μάσκες σύμφωνα με τις οδηγίες.
Η χρήση μασκών προτείνεται για τους επαγγελματίες υγείας ενώ η χρήση της  όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας δεν αναιρεί το βασικό μέτρο της αποστασιοποίησης.
 Ο καθηγητής αναφέρθηκε σε έναν καθηγητή του Χάρβαρντ ο οποίος  στη χθεσινή τοποθέτησή του υπογράμμισε πως  μέτρα σαν αυτά που παίρνει η χώρα μας είναι τα καλύτερα δυνατά.
"Το ζήτημα είναι να είναι βραδύς ο ρυθμός αύξησης της εξάπλωσης του ιού στην Ελλάδα ,ώστε να αναπτύσσεται ανοσία στον πληθυσμό και να μπορεί να ανταποκρίνεται το σύστημα υγείας"ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τσιόδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]