ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου



“Αγαπητοί Δημότες του Δήμου Πρέβεζας, αγαπητά μας παιδιά.
Σήμερα 25 η Μαρτίου 2020, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας μας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, υμνούμε την Παναγία και δοξάζουμε και τιμούμε την εθνική επέτειο της επανάστασης του Γένους μας, την 25η Μαρτίου 1821.
199 χρόνια από την ηρωική επανάσταση των Ελλήνων για την απελευθέρωσή τους από τα δεσμά της σκλαβιάς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μετά από 400 έτη θυσιών και διωγμών του Έθνους μας και της Χριστιανοσύνης.
Εφέτος, στις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας στο διπλό μέτωπο από τη μία με τον ύπουλο αλλά όχι ανίκητο αόρατο εχθρό της παγκόσμιας θανατηφόρου πανδημίας και από την άλλη από τη διαρκή επιθετικότητα της Τουρκίας -είτε εμμέσως με την εργαλοποίηση των χιλιάδων μεταναστών είτε άμεσα προσφάτως στα σύνορά μας στον Έβρο - οι συνθήκες είναι και πρωτόγνωρες και κρίσιμες.
Η Πρέβεζα σήμερα μπορεί να έχει άδειους δρόμους γιατί μένουμε σπίτι, μα είναι γεμάτη από γαλανόλευκες σημαίες σε κάθε σπίτι και μπαλκόνι και είναι έτοιμη στις 12 το μεσημέρι να ψάλλει δυνατά τον Εθνικό μας Ύμνο μαζί με όλους τους Έλληνες.
Ο Δήμος Πρέβεζας και όλοι οι Δημότες κάθε ηλικίας σε κάθε γωνιά, γειτονιά, χωριό και δημοτική ενότητα του Δήμου της καρδιάς μας, από το ιστορικό μαρτυρικό Ζάλογγο, έως το Λούρο και την Πρέβεζα του μεγάλου χαλασμού και του Οδυσσέα Ανδρούτσου, αποτελεί σήμερα μία ατελείωτη παρέλαση.
Μία ξεχωριστή παρέλαση έκφρασης τιμής και δόξας στους ήρωες της ελευθερίας και της πίστεως του Γένους της εθνικής επαναστάσεως του 1821 συνάμα και μία βροντερή αναγνώριση και σεβασμού στους ήρωες του σήμερα στα νοσοκομεία και στα σύνορα της Πατρίδας μας.
Εφέτος στην πιο σπουδαία εξέδρα, μέσα στην καρδιά μας, στέκονται όρθιοι το
ιατρονοσηλευτικό μας προσωπικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις των άγρυπνων φρουρών
των συνόρων μας, η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα, η Πυροσβεστική και κάθε λειτουργός και εθελοντής στη μεγάλη πανεθνική μάχη.
Είχα αναφερθεί προ ενός έτους ως υποψήφιος Δήμαρχος, για τα παιδιά του Δήμου της καρδιάς μας, τα οποία είχαν παρελάσει με υψηλό φρόνημα και έχοντας ψηλά το κεφάλι, κρατώντας με σθένος τη σημαία μας.
Εφέτος καλώ όλα τα παιδιά μας να κρατήσουν στα σπίτια και στα μπαλκόνια με το ίδιο σθένος την ελληνική σημαία ως σημαιοφόροι ελπίδας αλλά και μαζί με τους γονείς τη σημαία της μεγάλης μας προσπάθειας του μένουμε σπίτι, ώστε να βγούμε από τη μεγάλη αυτή δοκιμασία και όλοι του χρόνου υγιείς να εορτάσουμε με ξεχωριστή λαμπρότητα τα 200 έτη από την επανάσταση του 1821 για την ελευθερία και το έθνος.
Το φως της ζωής πάντα νικά το σκοτάδι του θανάτου και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!
Όπως άλλωστε είπε και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε, αλλά ιδού ζώμεν.»
Καλή Σαρακοστή και καλή Ανάσταση να έχουμε με υγεία σε κάθε επίπεδο για το Δήμο μας, για την Πατρίδα, τον Ελληνισμό ανά την οικουμένη και όλον τον κόσμο!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]