ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Στο πλευρό των εργαζομένων στο Jumbo Πρέβεζας

             « ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ JUMBO ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ»

Το Σωματείο μας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων της επιχείρησης "Jumbo" που αποφάσισε την λειτουργία των καταστημάτων της στην Πρέβεζα και στην Κατερίνη και τις Κυριακές.
Η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι αυθαίρετη, βασίζεται σε νόμο ο οποίος φέρει τόσο τη σφραγίδα της ΝΔ το 2013, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, που προχώρησε σε τροποποίησή του το 2017, αφαιρώντας και τους τελευταίους περιορισμούς που υπήρχαν για το άνοιγμα των μεγαλοκαταστημάτων. Άλλωστε τα λόγια του υπουργού Ανάπτυξης της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη τον περασμένο Αύγουστο «…Το ζήτημα των Κυριακών το έχει ρυθμίσει επαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ...», δείχνει με τον καλύτερο τρόπο στους εργαζόμενους, πόση διαφορά έχουν οι δύο τους, για εμάς τους εργαζόμενους. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κομμάτων αυτών όπως και του ΚΙΝΑΛ.  Μεγάλες είναι οι ευθύνες και της Περιφέρειας που με την απόφαση του 2013 άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο για μια τέτοια εξέλιξη.
 Γι αυτό και η διοίκηση του Jumbo διάλεξε το ρόλο του "λαγού» στην επίθεση στο ζήτημα της Κυριακάτικης αργίας, και δεν είναι η μόνη. Ο πρόεδρος της επιχείρησης, Α. Βακάκης, ουσιαστικά είπε αυτό που όλοι ξέρουμε, πως μπροστά στην "τόνωση" της ανταγωνιστικότητας, δεν υπάρχει κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζόμενων που θα αφήσουν όρθιο οι εργοδότες. Για την ανάπτυξή τους, που σημαίνει περισσότερα κέρδη για τους λίγους, από τον μόχθο  μας, δεν υπάρχει λόγος για ξεκούραση, για ασφάλιση, για αξιοπρεπή μισθό. Πάνω από όλα είναι η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης, και αυτό σημαίνει δουλειά με εξαντλητικούς ρυθμούς, κάθε μέρα, όλη μέρα. Στους ανταγωνισμούς τους εκτός από εμάς χαμένοι  θα βγουν και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι που θα πρέπει να δουλεύουν νύχτα μέρα κάθε μέρα για ένα πιάτο φαί.
Συνάδελφοι,
Όσο εμείς μειώνουμε τις απαιτήσεις μας στην λογική του μικρότερου κακού, του δεν γίνεται τίποτα ,όσο είμαστε ανοργάνωτοι και μόνοι στο στόμα του λύκου, τόσο η εργοδοσία  ενωμένη μια γροθιά παρά τους ανταγωνισμούς μεταξύ της θα ξηλώνουν ένα ένα τα δικαιώματά μας.
Καμιά εμπιστοσύνη στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ  τη συνδικαλιστική μαφία ,που από την μια μαζί με τους εργοδότες και τις Κυβερνήσεις τους στο όνομα της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας έβαλαν την σφραγίδα τους  σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν και από την άλλη έρχονται με τους μπράβους τους να βγάλουν καμιά φωτογραφία για τα μάτια των εργαζομένων.
Απέναντι σε όλα αυτά υπάρχει λύση και  βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα  μέσα στα ταξικά σωματεία μας. Μόνο έτσι μόνο έτσι θα νικήσουμε το φόβο, μόνο έτσι θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας! Αξιοπρεπείς μισθούς, καθολική κοινωνική ασφάλιση, ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, διευρυμένο και νομοθετικά κατοχυρωμένο ελεύθερο χρόνο, με πρώτη και κύρια την Κυριακή αργία!
 Εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι να ενώσουμε τη φωνή και τη δύναμή μας με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Να δυναμώσουμε  τη συμμαχία μας ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντά τους.
Παλεύουμε για:
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο και οδηγούν στη διάλυση της Κυριακάτικης αργίας.

                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]