Ιωάννινα:Αντιδράσεις Σωματείων και Συνδικάτων για το συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ                   

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ καταγγέλλει την ηγετική κλίκα της ΓΣΕΕ που ανακοίνωσε συνέδριο-παρωδία για τις 25 Φλεβάρη.
Απαιτούμε να γίνει συνέδριο εργατών με συζήτηση και προβληματισμό με βάση τα συμφέροντά μας και όχι συνέδριο με ΜΑΤ και μπράβους του υποκόσμου για να επιβάλουν τη συμμετοχή των νόθων συνέδρων και των ίδιων των εργοδοτών στα εργατικά συνδικάτα, για να συνεχίσουν οι ρουφιάνοι των αφεντικών και της κυβέρνησης να κάθονται στο σβέρκο μας.
Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλ
ειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!
Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία!
Κανένα συνδικάτο να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.
Είναι προκλητικό να ισχυρίζονται ότι το ΠΑΜΕ δε θέλει να γίνει το συνέδριο, αυτοί που πρωτοστατούν στην απαξίωση των Συνδικάτων. Ξεπέρασαν τους εργατοπατέρες των μετεμφυλιακών χρόνων Μακρή - Θεοδώρου στη νοθεία, στην εργοδοτική παρέμβαση, στη δράση ΜΑΤ και αστυνομίας μέσα στα εργατικά συνέδρια.
Έρχονται με θράσος και ανακοινώνουν μια διαδικασία-πρόκληση. "Συνέδριο" λίγων ωρών, χωρίς να αναφέρουν ποιοι θα συμμετάσχουν, χωρίς ημερήσια διάταξη, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τα καταστατικά των Σωματείων. Θέλουν να στήσουν μόνο μια κάλπη με τα ΜΑΤ και τις ευλογίες του πρωθυπουργού, της κ. Γεννηματά, του υπουργού Εργασίας και του ΣΕΒ, χωρίς συζήτηση, χωρίς τοποθετήσεις από τους αντιπροσώπους των εργατών. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν έχουν κανένα λόγο στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Το λόγο στα Συνδικάτα τον έχουν οι εργαζόμενοι.
Κανένας έντιμος συνδικαλιστής, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτήν την κατάσταση. Η ελπίδα βρίσκεται στην ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, των πραγματικά αποκλεισμένων από αυτές τις διαδικασίες».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Γιοσέφ Ελιγιά 7, Ιωάννινα 
Ιωάννινα 20-02-2020   

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ
Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων οικοδόμων τόσο στην απεργία όσο και στην περιφρούρηση στο Ν. Ιωαννίνων και σε όλη τη χώρα, που ξεπέρασαν τις δυσκολίες, την εργοδοτική τρομοκρατία και την μαύρη προπαγάνδα της Κυβέρνησης,  την απεργοσπαστική  στάση της ηγετικής ομάδας της  ΓΣΕΕ, που θα μείνει γραμμένη στις πιο μελανές σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ιωαννίνων καταδικάζει την εμπλοκή της κυβέρνησης,  των εισαγγελέων των ΜΑΤ και της αστυνομίας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ και στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οργανώνουμε την ενημέρωση των συναδέλφων σε όλους τους χώρους δουλειάς, μικρούς και μεγάλους, γιατί:
Επιχειρούν να πραγματοποιήσουν ένα συνέδριο με νόθους συνέδρους με εργοδότες διευθυντικά στελέχη και σωματεία σφραγίδες ώστε να έχουν τη δύναμη την επόμενη μέρα να βάλουν πλάτη στο τσάκισμα δικαιωμάτων, συντάξεων, μισθών. Για αυτό καλεί τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την αστυνομία, μπράβους και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να ελέγξουν την διαδικασία.
Αναπαράγει τη λάσπη που πετά ο Υπουργός Εργασίας απέναντι στο ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα, απέναντι σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ για τα συμφέροντα των μεγαλο-εργοδοτών.
Για να μη θυμηθούμε και τις βρωμιές του προηγούμενου διαστήματος που έβαζε εμπόδια στην πραγματοποίηση της απεργίας στις 18 Φλεβάρη, μιλώντας για «κομματικούς μηχανισμούς» και ότι γίνεται «πολύ κακό για το τίποτα»! Δεν είναι τίποτα για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ η σύνταξη στα 67, η παραπέρα συρρίκνωση των ΒΑΕ, η οριστική κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης.
Δεν λέει κουβέντα για το νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για τον περιορισμό των συλλαλητηρίων, που δίνει την δυνατότητα στην αστυνομία να αποφασίζει εκείνη ποια συλλαλητήρια είναι νόμιμα και ποια όχι, ποια συλλαλητήρια θα διαλύονται (ακόμα και με τη χρήση βίας).
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και γενικότερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να μην επιτρέψουμε να γίνει Συνέδριο «νόθων» αντιπροσώπων αλλά Συνέδριο με πραγματικούς εργαζόμενους.

ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ
 ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]