ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Έως 30 Μαρτίου οι προτάσεις για το ΠΔΕ - Δείτε τα ποσά των 13 Περιφερειών

Δημοσιεύθηκε την 6η Φεβρουαρίου Εγκύκλιος του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την έγκριση και χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020 και τον προγραμματισμό δαπανών ΠΔΕ 2021-2023, στον Πίνακα αποδεκτών της οποίας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι Περιφέρειες της Χώρας και συγκεκριμένα τα Γραφεία των Περιφερειαρχών.
Υπενθυμίζεται ότι τα έργα που εντάσσονται στο ΠΔΕ εγκρίνονται από τον Υπ.Ανάπτυξης, ύστερα από πρόταση των αρμόδιων Φορέων, και χρηματοδοτούνται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων. Ο Π/Υ Δημοσίων Επενδύσεων αποτελεί διακριτό τμήμα του Κρατικού Π/Υ και ψηφίζεται «ανά Φορέα χρηματοδότησης σε έναν ειδικό φορέα (Υπουργεία και Βουλή των Ελλήνων)».

Το 2020 ανέρχεται συνολικά σε 6,75 δισ. ευρώ (ΦΕΚ 209Α’/19.12.2019), ενώ για όλη την περίοδο 2021-2023 έχουν προϋπολογισθεί για το ΠΔΕ 21 δισ. ευρώ.Οι Φορείς χρηματοδότησης των έργων του ΠΔΕ (Υπουργεία, Περιφέρειες και Βουλή των Ελλήνων), υποβάλλουν τις συνολικές προτάσεις για τα έργα των τομέων και κατηγοριών αρμοδιότητας τους προς το Υπουργείου Ανάπτυξης «για το ΠΔΕ 2020- 2023», λαμβάνοντας υπόψη τα όρια δαπανών του Κρατικού Π/Υ 2020 και τις προτάσεις των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης των συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων και των Φορέων υλοποίησης των έργων.

Οι προτάσεις για την κατάρτιση του ΠΔΕ 2020 θα πρέπει να αποσταλούν «το αργότερο έως την 30η Μαρτίου 2020» (σελ.54 Εγκυκλίου), προκειμένου το Πρόγραμμα να εκδοθεί στο σύνολο του έγκαιρα.(Στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπ.Ανάπτυξης αναφέρεται ως προθεσμία η 31η Μαρτίου).Ζητείται όλοι οι αρμόδιοι Φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία κατάρτισης του ΠΔΕ 2020 για την αυστηρή τήρηση των οδηγιών και προθεσμιών της Εγκυκλίου, έτσι ώστε με την ουσιαστική συμβολή τους έγκαιρα και σύμφωνα με τις υφιστάμενες δεσμεύσεις, να συμβάλουν στην υλοποίηση του ΠΔΕ.

Να σημειωθεί ότι τα όρια δαπανών ΠΔΕ για τις 13 Περιφέρειεςεμφανίζονται στον κατωτέρω Πίνακα της Εγκυκλίου, σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε την 3η Φεβρουαρίου στο Φ.Ε.Κ. Β’ 276.

Ο AIRETOS σας έχει ενημερώσει για την ομόφωνη Απόφαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ να εκφράσει την ανησυχία του για την περαιτέρω απομείωση των Εθνικών Πόρων του ΠΔΕ προς τις Περιφέρειες, ζητώντας την άμεση επανεξέταση της κατανομής.
 airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]