ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τα Ιωάννινα γιόρτασαν τον Πολιούχο τους Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο![φωτό-βίντεο]

Ήταν Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 1838 μ.Χ όταν ο  Νεομάρτυρας Αγιος Γεώργιος απαγχονίστηκε στην αγορά αφού προηγουμένως συνελήφθη και φυλακίστηκε από του Τούρκους στην προσπάθειά τους να τον κάνουν να αλλαξοπιστήσει .

Μάταιη όμως προσπάθεια αφού παρά τις συνεχείς  εκκλήσεις λαού και κλήρου να δραπετεύσει από τη φυλακή Εκείνος επέμενε να μαρτυρήσει για τον Χριστό ,ομολογώντας συνεχώς την πίστη Του .

Τις τρεις συνεχόμενες μέρες  που έμεινε στην αγχόνη  ένα ουράνιο  φως έλαμπε στο κεφάλι του Αγίου και πλήθος θαυμάτων "πλημμύρισε" την πόλη των Ιωαννίνων.
Πιστοί με διάφορες ασθένειες προσέτρεξαν κοντά του και θεραπεύτηκαν ενώ μια Τουρκάλα άρπαξε την κάλτσα από το πόδι του Αγίου  και την πήγε σε μια  άρρωστη   γυναίκα επίσης από την Τουρκία η οποία και θεραπεύτηκε από την ασθένειά της .Αυτός είναι και ι ο λόγος που ο Άγιος  εικονίζεται κρεμασμένος και φορώντας κάλτσα μόνο στο ένα πόδι.

Σήμερα ,όπως κάθε χρόνο , τα Ιωάννινα γιόρτασαν με κάθε επισημότητα και βαθιά κατάνυξη τον Πολιούχο τους με τριήμερες εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από χθες με τη μεταφορά της Εικόνας   με άμαξα από τον Σεπτό Του Οίκο στο εικονοστάσι έξω από την κεντρική πύλη του Κάστρου.

Σήμερα ο φερώνυμος Ιερός Ναός στην πλατεία Πάργης  κατακλύστηκε από πιστούς όλων των ηλικιών για την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  και τη λιτάνευση των ιερών λειψάνων  και την εναπόθεσή τους  στη συνέχεια  στη Μητρόπολη του Αγίου Αθανασίου.

Το απόγευμα  στις 5 στον Σεπτό  Του Οίκο θα τελεστεί Ιερά Παράκληση και στις 6 θα ακολουθήσει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στη Μητρόπολη .

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον μητροπολιτικό Ναό και την επιστροφή το απόγευμα των Ιερών Του Λειψάνων στην εκκλησία του Πολιούχου στην πλατεία Πάργης .

Ημέρα γιορτής η σημερινή για την πρωτεύουσα της Ηπείρου με τα σχολεία στο Δήμο Ιωαννιτών καθώς και τα εμπορικά καταστήματα   στο κέντρο να είναι κλειστά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]