ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ερώτηση της Μ. Τζούφη για το Πολυδύναμο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα

Ερώτηση της Μ. Τζούφη για το
Πολυδύναμο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα

Τα προβλήματα στελέχωσης και χρηματοδότησης του «Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών & Κρίσης Χρηστών Ναρκωτικών» του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» θέτει με ερώτησή της η Μερόπη Τζούφη προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως το Πολυδύναμο Κέντρο αποτελεί τη μοναδική μονάδα σωματικής αποτοξίνωσης σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, παρέχοντας αυξημένες υπηρεσίες ψυχοσωματικής απεξάρτησης σε ευάλωτες κατηγορίες πολιτών.

Όπως επισημαίνει, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε προβλέψει και δρομολογήσει την πρόσληψη 26 ατόμων, ως έκτακτου νέου προσωπικού, για χρονικό διάστημα 24 μηνών, με τις απαραίτητες ειδικότητες μιας νοσοκομειακού τύπου δομής που παρέχει και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη καλεί τον υπουργό Υγείας να γνωστοποιήσει τις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει, ώστε να υπαχθεί το «Πολυδύναμο Κέντρο» στον οργανισμό του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα», με ταυτόχρονη αύξηση της χρηματοδότησης, προκειμένου να καλύπτεται επαρκώς το κόστος λειτουργίας, καθώς και να αντιμετωπίσει το ζήτημα της έλλειψης ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, ώστε να μην κινδυνέψει η λειτουργία του.

Η ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

Ερώτηση

Προς τον κο υπουργό Υγείας
Θέμα: Χρηματοδότηση και στελέχωση του «Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών & Κρίσης Χρηστών Ναρκωτικών» του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων
«Γ. Χατζηκώστα»

Το «Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Αλκοολικών & Κρίσης Χρηστών Ναρκωτικών» ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν λίγους μήνες στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», αποτελώντας την πρώτη μονάδα σωματικής αποτοξίνωσης (detox) σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ωστόσο, η υπαγωγή του Πολυδύναμου Κέντρου ως αποκεντρωμένη μονάδα του Νοσοκομείου, δημιουργεί προβλήματα στη χρηματοδότηση, ενώ λόγω των αυξημένων αναγκών, το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τόσο του προγράμματος «Κατ’ οίκον νοσηλεία», όσο και του Πολυδύναμου Κέντρου.

Η απελθούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε προβλέψει και δρομολογήσει την πρόσληψη 26 ατόμων, ως νέου προσωπικού, για χρονικό διάστημα είκοσι τεσσάρων (24) μηνών, με τις απαραίτητες ειδικότητες μιας νοσοκομειακού τύπου δομής που παρέχει και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Η κατανομή των θέσεων είχε ως εξής:

Α. ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (σύνολο 3)
Δύο (2) Ψυχίατρους, Ιατροί ΕΣΥ.
Ένας (1) Παθολόγος ΕΒ΄, Ιατρός ΕΣΥ.

Β. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (σύνολο 16)
Οχτώ (8) Νοσηλευτές ΤΕ.
Οχτώ (8) Νοσηλευτές ΔΕ.

Γ. ΆΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ (σύνολο 7)
Ένας (1) Ψυχολόγος ΠΕ.
Έξι (6) Φύλακες ΥΕ.

Συμπληρωματικά, είχε αποφασιστεί η διάθεση δύο (2) επιστημονικών συνεργατών από τον ΟΚΑΝΑ και δύο (2) από το ΚΕΘΕΑ, έπειτα από τη σύναψη σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
Το «Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Αλκοολικών & Κρίσης Χρηστών Ναρκωτικών» αποτελεί την πρώτη μονάδα αυτού του είδους στην Ελλάδα.
Το «Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Αλκοολικών & Κρίσης Χρηστών Ναρκωτικών» δεν υπάγεται στον οργανισμό του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα», με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρηματοδοτηθεί.
Έχουν αυξηθεί οι ανάγκες σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό στον Τομέα Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα».
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να υπαχθεί το «Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Αλκοολικών & Κρίσης Χρηστών Ναρκωτικών» στον οργανισμό του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα», με ταυτόχρονη αύξηση της χρηματοδότησης, προκειμένου να καλύπτεται επαρκώς το κόστος λειτουργίας;
Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα της έλλειψης ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, ώστε να μην κινδυνέψει η λειτουργία του «Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών και Κρίσης χρηστών Ναρκωτικών»;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Τζούφη Μερόπη
Βέττα Καλλιόπη
Γεροβασίλη Όλγα
Θραψανιώτης Μιχάλης
Κασιμάτη Ειρήνη
Κάτσης Μάριος
Μάρκου Κώστας
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Μουζάλας Ιωάννης
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Ξανθός Ανδρέας
Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Παπαχριστόπουλος Θανάσης
Σκουρολιάκος Πάνος
Φίλης Νίκος
Φωτίου Θεανώ
Ψυχογιός Γεώργιος
                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]