Πρέβεζα: Απόπειρα εκβίασης ...απειλές και φθορές σε επιχείρηση ...Συνελήφθησαν οκτώ άτομα

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα για απόπειρα εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος
Συνελήφθησαν την 15 και 16-01-2020, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης & Κατασ
τολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οκτώ ημεδαποί, επτά άνδρες και μία γυναίκα, για απόπειρα εκβίασης σε βάρος 78χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία του 78χρονου, σύμφωνα με την οποία οι ανωτέρω ημεδαποί, μαζί με τρεις ακόμα συνεργούς τους, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, μετέβησαν προχθές (15-01-2020) τρεις φορές στο κατάστημά του που βρίσκεται σε χωριό του Δήμου Πρέβεζας και μετερχόμενοι απειλές εναντίον του και προκαλώντας φθορές στην επιχείρησή του, απαίτησαν από αυτόν εκβιαστικά χρηματικό ποσό ως υποτιθέμενη οφειλή συγγενικού του προσώπου.
Επιπρόσθετα, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος ενώ ένας εκ των δραστών τραυμάτισε ελαφρά την κόρη του 78χρονου ιδιοκτήτη.
Στο πλαίσιο εκτεταμένων αναζητήσεων, απογευματινές ώρες της 15-01-2020 καθώς και πρωινές ώρες της 16-01-2020, αστυνομικοί των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, εντόπισαν τους δράστες στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και σε χωριό της Άρτας, τους οποίους και συνέλαβαν.
Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες ως μέσα για την διευκόλυνση τέλεσης των αξιόποινων πράξεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]