ΕΑΚΠ:Ένστολη διαμαρτυρία των πυροσβεστών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

                                                                                                       
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ THN ΠΕΜΠΤΗ 30 ΓΕΝΑΡΗ ΩΡΑ 11.30΄ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Ότι ήταν να ειπωθεί από την Ε.Α.Κ.Π., για το νομοσχέδιο της ψευτοαναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας που προωθεί η κυβέρνηση, ΕΙΠΩΘΗΚΕ.
Έρχεται ΡΑΓΔΑΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που θα έχει ολέθριες συνέπειες στην προστασία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας, των υποδομών της χώρας και του φυσικού περιβάλλοντος.
Έρχεται ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ, με αρχή το ξεσπίτωμα με τις μεταθέσεις.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, κατεβαίνουμε μαζικά στην Αθήνα στις 30 Γενάρη 2020 για ένστολη διαμαρτυρία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να απαιτήσουμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο:
ΕΚΤΡΩΜΑ για την Πολιτική Προστασία και το Π.Σ.
ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ για τα δικαιώματά μας.
Παραμερίζουμε τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους «συνδικαλιστές» της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) και των πρωτοβάθμιων σωματείων της, των περισσότερων συνδικαλιστικών οργάνων των μονίμων - 5ετών - εποχικών πυροσβεστών και των συντεχνιακών ενώσεων των αξιωματικών και των πτυχιούχων (Ε.Α.Π.Σ. και Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.), που συμφωνούν με την ουσία και τους στόχους του νομοσχεδίου και προσπαθούν να το μερεμετίσουν στην ίδια κατεύθυνση.
Καταγγέλλουμε όλους αυτούς τους «συνδικαλιστές», οι οποίοι:
Με τη στάση τους και με τις προτάσεις που υπέβαλλαν, αποδέχονται τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση της υπηρεσίας μας, την ιδιωτικοποίηση των δομών και την εμπορευματοποίησή της, την πλήρη υποβάθμιση των υπηρεσιών πρόληψης και προστασίας του λαού.
Δεν κάνουν κουβέντα για οργάνωση μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων και έτσι απλά και ξεδιάντροπα προτείνουν ξεσπίτωμα πυροσβεστών με μεταθέσεις με μόρια και συμφωνούν με την κατάργηση του αμετάθετου και των δικαιωμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων (δείτε στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π., προτάσεις που κατατέθηκαν από πρωτοβάθμια σωματεία προς την Ομοσπονδία). 
Η Ε.Α.Κ.Π. με τον αγώνα που οργανώνει μόνη της για ακόμα μια φορά, δίνει τη δυνατότητα στους πυροσβέστες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Κανένας μόνιμος συνάδελφος δεν θα έχει τη δικαιολογία, εάν θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, να πει ότι δεν γνώριζε και δεν ενημερώθηκε για όλες τις δύσκολες καταστάσεις που θα ακολουθήσουν ως συνέπεια της αποσάθρωσης της πυροπροστασίας και ιδιαίτερα για το ξεσπίτωμα με τις μεταθέσεις που θα του επιβληθεί ΑΜΕΣΑ.
Ούτε οι συνάδελφοι 5ετείς και εποχικοί πρέπει να εφησυχάζουν, γιατί με την κατάργηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων που θα πραγματοποιηθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, δεν πρόκειται να γλιτώσουν αρχικά τη μετακίνηση εντός νομού και το εργασιακό μέλλον τους στο Π.Σ. θα είναι ΑΒΕΒΑΙΟ γιατί θα προκύψει κατάργηση  θέσεων. Μην μας διαφεύγει το γεγονός ότι οι πρώτοι που στοχοποιούνται με έξοδο από το Π.Σ. μέσω της αξιολόγησης και οι πρώτοι για τους οποίους θα πραγματοποιηθούν μετατάξεις στους Δήμους είναι οι Αξιωματικοί του Π.Σ. Ας ληφθεί υπόψη το γεγονός αυτό για την συνέχεια όλων μας!
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Μόνο με τη μαζική δυναμική συμμετοχή μας στη διαμαρτυρία που οργανώνει η Ε.Α.Κ.Π. στο Υπουργείο και στη συνέχεια στη Βουλή, υπάρχει ελπίδα για να βάλλουμε φρένο στις ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις και στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Οι πυροσβέστες πρέπει να επιλέξουν με ποιους συνδικαλιστές θα συμπορευτούν, με αυτούς που αγωνίζονται ή με αυτούς που τους θέλουν να είναι με σκυμμένο το κεφάλι και πειθήνια όργανα των κυβερνήσεων που επιχειρούν να μας μαυρίσουν τη ζωή. 
Είναι ώρα προσωπικής ευθύνης για όλους μας. Η στάση του καθενός από εμάς θα επηρεάσει τη μελλοντική πορεία του Π.Σ., την εργασία μας, την προσωπική και οικογενειακή μας ζωής.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μόνιμοι πυροσβέστες (αξιωματικοί και χαμηλόβαθμοι) - 5ετείς - εποχικοί
ΔΥΝΑΜΙΚΑ στην ένστολη διαμαρτυρία την Πέμπτη ώρα 11.30΄ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Για τη συμμετοχή των συναδέλφων από την επαρχία, θα αναχωρήσει λεωφορείο από Ιωάννινα από τον 1ο Π.Σ. Ιωαννίνων (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 18) στις 06:00 το πρωί και θα γίνεται  επιβίβαση κατά την διάρκεια της διαδρομής.
Όσοι συνάδελφοι δεν εξυπηρετούνται από το δρομολόγιο του λεωφορείου, παρακαλούνται να σχηματίσουν γκρουπ με Ι.Χ. αυτοκίνητα ή με όποιο πρόσφορο μέσο. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6978520351 – 6972620039 - 6942650036 
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]