Ιωάννινα:Εθιμοτυπική επίσκεψη του Ισραηλινού Πρέσβη στον Περιφερειάρχη



Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη πραγματοποίησε σήμερα ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Yossi Amrani. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και ειδικά των καταγόμενων από τα Ιωάννινα, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα τουριστικής συνεργασίας, με αφορμή και την επικείμενη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση του Τελ – Αβίβ.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε, πως εξαιτίας των διαδοχικών συμμετοχών της Περιφέρειας στην ανωτέρω Διεθνή Έκθεση  “Ι.Μ.Τ.Μ.», υπάρχει  αυξανόμενο ενδιαφέρον Ισραηλινών  για τουρισμό στην Ήπειρο. Το πραγματικό αυτό  γεγονός – συμπλήρωσε- δημιουργεί προϋποθέσεις για απευθείας αεροπορική σύνδεση με το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, υπενθυμίζοντας ότι η προηγούμενη προσπάθεια δεν ευοδώθηκε εξαιτίας εξωγενών παραγόντων.
 Ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη που διαχρονικά παρέχει στις εκδηλώσεις  για το Ολοκαύτωμα, που βοηθάνε ώστε να παραμείνει ανεξίτηλη η μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού καθώς και για την εν γένει φιλοξενία του. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, τόνισε πως η Περιφερειακή Αρχή προσβλέπει στη στενή συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ ώστε να προωθηθούν κοινού ενδιαφέροντος ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]