Κάλεσμα σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε σύσκεψη την Τετάρτη 15 Γενάρη 6.30μ.μ. σε κάθε σωματείο και σε όλους τους εργαζόμενους, για να οργανωθεί καλύτερα η πάλη, για να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο.



Η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, παίρνοντας τη σκυτάλη από το νόμο – λαιμητόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο στόχος που υπηρετούν με το νέο ασφαλιστικό είναι η «ελάφρυνση» των καπιταλιστών και του κράτους από το «βάρος» της ασφάλισης των εργαζομένων.
Συνάδελφοι,
Στο νέο ασφαλιστικό, ξεκινώντας από τις επικουρικές συντάξεις, προωθείται η διαμόρφωση ενός νέου κλάδου ιδιωτικής ασφάλισης, που θα οδηγεί στο τζογάσισμα των εισφορών των ασφαλισμένων, χωρίς καμία εγγύηση για τη σύνταξη και τις παροχές μας.  Θα μας βάλουν να επιλέγουμε σε ποια κατηγορία θα τζογάρουν τις εισφορές μας. Η επικουρική αποτελεί προπομπό και για το Εφάπαξ και για τις κύριες συντάξεις.
Στόχος τους είναι η επέκταση της ιδιωτικοποίησης στο σύνολο της Δημόσιας Ασφάλισης. Μετατρέπουν την ασφάλισή μας σε ατομική υπόθεση.
Τι επιδιώκουν;
Παραμονή στην εργασία για «μακρύτερο χρονικό διάστημα» για να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των ταμείων
Μείωση του «μη μισθολογικού κόστους», με μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές. Οι εισφορές των εργοδοτών, είναι μέρος του εργατικού μισθού. Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών επιστρέφει στους κεφαλαιοκράτες μεγαλύτερο μέρος της υπεραξίας που σταθερά αρπάζουν από τους εργάτες, τη στιγμή που χρωστούν στον ΕΦΚΑ πάνω από 17 δισ. ευρώ.
Καθορισμένες εισφορές και αβέβαιες παροχές στη βάση της ανταποδοτικότητας.
Αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης
«Ελαχιστοποίηση των περιπτώσεων πρόωρης συνταξιοδότησης» τόσο για όλους τους εργαζόμενους, όσο και σχετικά με ορισμένα επαγγέλματα, όπως τα βαρέα και ανθυγιεινά, που αποτελούν ουσιαστικά ένα πέπλο προστασίας για επαγγέλματα στα οποία η επικινδυνότητα στην άσκηση τους είναι ιδιαίτερα σύνθετη και αυξημένη και κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες.
Η επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα είναι σε αντιστοιχία με το τσάκισμα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων. Δεν αφορά μόνο  την σύνταξη, αφορά τις παροχές των Ταμείων και του κράτους στην ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στην εργασία, την Πρόνοια, αφορά όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες.




Η ασφάλισή μας δεν είναι κόστος. Το ζήτημα είναι πρώτα και κύρια πολιτικό, ταξικό. Η ασφάλιση είναι δικαίωμά μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο.  Εμείς πρέπει να ορθώσουμε τοίχος απέναντι στο βάρβαρο σύστημα που επιδεινώνει τη ζωή μας, εντατικοποιεί την εργασία, επιβαρύνει την υγεία, κι έχει βάλει τις βάσεις για εργασία μέχρι τα βαθιά γεράματα. Η ασφάλισή μας είναι κατάκτηση των εργαζόμενων με σκληρούς αγώνες.
Οργανώνουμε κίνημα ανάσχεσης της νέας επίθεσης, όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επιστήμονες, οι γυναίκες, οι νέους. Να τους κόψουμε τη φόρα!
Διεκδικούμε:
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Ασφάλιση. Κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές.
Να μην εφαρμοσθεί και να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Να μη γίνει ο επανυπολογισμός στις συντάξεις, να μην καταργηθεί η «προσωπική διαφορά», να αποδοθούν χωρίς καθυστερήσεις, αιτήσεις και προαπαιτούμενα τα παρακρατηθέντα ποσά. Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ.
Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες. Στα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ και σε άλλους κλάδους και ειδικότητες (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) που δουλεύουν σε ομοιογενείς συνθήκες, άμεση επανένταξη στο θεσμό των κλάδων που εξαιρέθηκαν το 2011.
•  Ανασύσταση των ΟΕΚ – ΟΕΕ, με το σύ
νολο των αρμοδιοτήτων τους. Να ξεκινήσει και να ενισχυθεί το κατασκευαστικό πρόγραμμα, να ξεκινήσουν όλα τα προγράμματα που καταργήθηκαν, να διευρυνθούν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Δημόσιες και δωρεάν υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού, δημόσιες και δωρεάν κατασκηνώσεις για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
Προστασία της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού, για όλες τις γυναίκες χωρίς προϋποθέσεις. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία. Χιλιάδες προσλήψεις τώρα στα δημόσια νοσοκομεία, πλήρους απασχόλησης για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις. Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν λόγω περικοπών.
Άμεσες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στο ΕΚΑΒ, σε κοινωνικές δομές και ιδρύματα Πρόνοιας.
Να δυναμώσει η διεκδίκηση για Δημόσια Υποχρεωτική  Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Για αυξήσεις  τώρα  στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε σύσκεψη την Τετάρτη, 15 Γενάρη 6.30μ.μ. σε κάθε σωματείο και σε όλους τους εργαζόμενους, για να οργανωθεί καλύτερα η πάλη, για να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]