Νέος κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα στη Γερμανία – Στους 100 οι νεκροί

Σε ακόμα τρεις χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, επιβεβαιώθηκαν κρούσματα του νέου κοροναϊού. Έφτασαν τους 100 τα θύματά του.
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από το νέο κοροναϊό επιβεβαιώθηκε στη Γερμανία. Όπως ανακοίνωσε αργά χθες  τη νύχτα το υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας, ο κοροναϊός 2019-nCoV ανιχνεύθηκε σε έναν άνδρα από το Στάνμπεργκ, μία πόλη 30 χιλιόμετρα νότια του Μονάχου.

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι τα θύματα του ιού στην Κίνα ξεπέρασαν πλέον τα 100, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, οι Αρχές στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη επιβεβαίωσαν από ένα κρούσμα και στα δικά τους εδάφη.

Στη Σρι Λάνκα νόσησε μία Κινέζα, ηλικίας 40-49 ετών, η οποία έφτασε ως τουρίστρια στη χώρα στις 19 Ιανουαρίου. Η γυναίκα αρρώστησε στις 25 Ιανουαρίου. Χθες Δευτέρα επιβεβαιώθηκε πως αιτία των συμπτωμάτων της είναι ο νέος κοροναϊός.

Το κρούσμα στην Καμπότζη είναι ένας 60χρονος Κινέζος από το Wuhan, ο οποίος ταξίδεψε στη χώρα μαζί με τρεις συγγενείς του. Η οικογένεια έφυγε από το Wuhan στις 23 Ιανουαρίου. Δύο ημέρες αργότερα ο άνδρας παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα.
Οι Αρχές της Καμπότζης έχουν βάλει και τους τέσσερις σε καραντίνα, παρότι οι εξετάσεις στους συγγενείς του ασθενούς βγήκαν αρνητικές.

Οι ασθενείς και στις τρεις προαναφερθείσες χώρες είναι σε καλή κατάσταση.

Δεύτερο κρούσμα στον Καναδά
Εν τω μεταξύ, οι Αρχές του Καναδά ανακοίνωσαν πως ο νέος κοροναϊός μόλυνε και τη σύζυγο του άνδρα που αποτέλεσε το πρώτο κρούσμα της νόσου στη χώρα. Ο 55χρονος άνδρας και η σύζυγός του βρίσκονται σε απομόνωση στο νοσοκομείο, σε καλή κατάσταση. Οι Αρχές ελέγχουν ακόμα 19 ύποπτα περιστατικά.

Στο Πεκίνο, καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από το νέο κοροναϊό. Όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα που ταξίδεψε στο Wuhan στις 8 Ιανουαρίου.

Μία εβδομάδα αργότερα, όταν επέστρεψε στο Πεκίνο, παρουσίασε πυρετό και στις 21 Ιανουαρίου εισήχθη στο νοσοκομείο. Ο άνδρας κατέληξε από αναπνευστική ανεπάρκεια.

Συνολικά, πάνω από 60 άνθρωποι έχουν νοσήσει εκτός Κίνας, ενώ τα κρούσματα μόνο στην ηπειρωτική Κίνα ήταν 2.744 μέχρι την Δευτέρα το βράδυ.
ΠΗΓΉ iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]