Και ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

Συμμετοχή στη σύσκεψη
της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στις 15 Δεκέμβρη

Ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης που έδειξε τόσο απέναντι στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της ΚΡΗΤΗΣ με την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, όσο και με την εντολή που έδωσε να στηθεί αστυνομικό “μπλόκο”   απέναντι στα τρακτέρ στη Θεσσαλία.
Τα δύο αυτά “περιστατικά” δείχνουν ότι η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής από τη σημερινή κυβέρνηση που ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή.
Ταυτόχρονα την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αρνείται την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικής σημασίας αιτημάτων των  μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, τρέχει να ικανοποιήσει κάθε αξίωση, των εμπόρων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, όλων αυτών που μας κλέβουν τον ιδρώτα μας.
Ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι η φυσική συνέχεια των αγροτοδικείων αλλά και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, με την κατάργηση του ασύλου, τους νόμους ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα, της εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς.
Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, που μάχεται για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικής σημασίας αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, έχει αποκτήσει πείρα και δεν πρόκειται ούτε να τρομοκρατηθεί ούτε να υποχωρήσει. Γνωρίζει ότι χρειάστηκαν σκληροί αγώνες για να καθυστερήσουν αντιλαϊκά μέτρα, να υπάρχουν κατακτήσεις όπως το αφορολόγητο που κερδήθηκε μετά από 40 μέρες αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας συντονίζει τα βήματα του με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, παλεύει με βάση το πλαίσιο πάλης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων (ΠΕΜ) και θα συμμετάσχει στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που θα γίνει στη Νίκαια της Λάρισας 15 Δεκέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]