Ήπειρος:Πολλά τα προβλήματα από τα μεγάλα ύψη βροχής Επί ποδός η Περιφέρεια Κανένα χωριό δεν έχει αποκλειστεί

Ο μεγάλος όγκος νερού που έχει δεχθεί η  Ήπειρος τα τελευταία 24ωρα  έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα με τα σοβαρότερα να εντοπίζονται στο νομό Άρτας  στο Δήμο Νικολάου Σκουφά ,στο Δήμο Καραϊσκάκη καθώς και στα Τζουμέρκα.
H παλιά Ε.Ο Άρτας – Αθηνών  που είχε κλείσει χθες το βράδυ λόγω πλημμυρικών φαινομένων μετά την υποχώρησή των υδάτων  άνοιξε  και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγονταν κανονικά έπειτα από διάστημα δύο περίπου ωρών .
Σήμερα  στην Άρτα έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών καθώς αρκετά  υπόγεια σπιτιών ,τουλάχιστον 6 με 7 έχουν πλημμυρίσει .
Πλημμυρικά φαινόμενα έχουν αναφερθεί επίσης σε επιχειρήσεις και καλλιέργειες.
Προβλήματα αναφέρθηκαν και στο νοσοκομείο της πόλης όπου τα νερά έφτασαν μέχρι σε θαλάμους.
Στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη οι προσπάθειες για τον καθαρισμό των οδικών δικτύων  υπήρξαν ολονύχτιες ενώ τα πιο σοβαρά προβλήματα  σημειώθηκαν στα οδικά δίκτυα Ελάτης - Καστανιάς - Ρετσιανών - Διχομοιρίου - Τυμπά - Πέρα Καλεντίνης και Άνω Καλεντίνης
Αρκετά όμως είναι τα προβλήματα στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο και στο νομό Ιωαννίνων από  κατολισθήσεις ,πτώσεις δέντρων και φερτά υλικά  στο οδόστρωμα  .
Προβλήματα έχουν αναφερθεί στην περιοχή του Βουτσαρά ,στα Τζουμέρκα ,στο Αμπελοχώρι κ.α
Ολα τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται στους δρόμους και επιχειρούν και  αξίζει να σημειωθεί πως χάρη στη μεγάλη κινητοποίηση μέχρι στιγμής κανένα χωριό δεν έχει αποκλειστεί .
Όπως  τόνισε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας κ.Δημήτρης Μαυρογιώργος  μιλώντας στο epirus-tv-news ,οι επισκέπτες που θα έρθουν στην Ήπειρο για τις γιορτές θα πρέπει να είναι απολύτως βέβαιοι πως δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στη μετακίνησή τους.

Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Ζητά Να Κηρυχτεί Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά

Ήδη, πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και καθώς διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος είναι πολύ μεγάλα, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



Από τις υπερχειλίσεις χειμάρρων, σοβαρές ζημιές υπέστη τόσο το οδικό δίκτυο όπως και γέφυρες που το συνδέουν, τοιχία κατέρρευσαν,  βλάβες σημειώθηκαν επίσης στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, πλημμύρησαν εκτάσεις, και χωράφια με καλλιέργειες, ενώ έχουν καταγραφεί και πολλές καταστροφές σε οικίες και επιχειρήσεις.



Όλος ο μηχανισμός με τα συνεργεία του Δήμου βρίσκεται επί ποδός, από τις πρώτες στιγμές που άρχισαν να εμφανίζονται τα προβλήματα.

Οι προσπάθειες, ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές, συνεχίζονται χωρίς διακοπή.

Ταυτόχρονα, γίνεται καταγραφή των σημείων στα οποία εντοπίζονται αυτές, ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη και συνολική εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημότες μας.

Οι πολίτες που έχουν εντοπίσει ζημιές στις περιουσίες τους, καλούνται να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να γίνει καταγραφή.

Παρακαλούνται οι δημότες να επιδείξουν υπομονή, και με τη συνεργασία τους, να βοηθήσουν στο έργο των συνεργείων του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση, για τη δική τους ασφάλεια, παρακαλούνται να αποφεύγουν σημεία του οδικού δικτύου που έχουν υποστεί βλάβες, έως ότου γίνουν οι αναγκαίες  επισκευές.
upd 14.34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]