Ιωάννινα:Αλλάζει ο τρόπος αποκομιδής στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου


Στην αλλαγή του συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων από τα καταστήματα καφέ μπαρ και εστίασης στο ιστορικό κέντρο προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών ύστερα από συνεννόηση με το Σωματείο καφέ μπαρ, εστίασης και κέντρων διασκέδασης.
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που γίνεται με στόχο την καλύτερη καθαριότητα σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές της πόλης.
Στο εξής το κάθε κατάστημα θα προμηθευτεί έναν ή περισσότερους τροχήλατους κάδους απορριμμάτων, κατάλληλους για μηχανική αποκομιδή και φόρτωση σε απορριμματοφόρα με χωρητικότητα έως 360 λίτρα.
Η επιλογή θα γίνει από τους καταστηματάρχες, ανάλογα με τις ποσότητες απορριμμάτων της κάθε επιχείρησης.
Στους κάδους αυτούς θα τοποθετούνται μόνο σύμμικτα και οι υπεύθυνοι θα φροντίζουν να τους μεταφέρουν στο πλησιέστερο σημείο διέλευσης του απορριμματοφόρου.
Η περιοχή όπου θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα είναι αυτή που οριοθετείται από τις οδούς Κουντουριώτου, Πλατεία Μαβίλη, Διονυσίου Φιλοσόφου, Γαριβάλδη, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Αλεξίου, Μητροπόλεως, Ανεξαρτησίας και Αβέρωφ, Φρόντζου, Δαγκλή, τις καθέτους αυτών καθώς και τους πεζοδρόμους που περικλείονται.
Το επόμενο διάστημα και στο πλαίσιο ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων θα χορηγηθούν από τον Δήμο οι ειδικοί κάδοι οργανικών (βιοαποκοδομίσιμων) απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]