ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για την επίσκεψη του Διοικητή του ΟΑΕΔ στα ΙωάννιναΈχει χαθεί το μέτρο πλέον από την κυβέρνηση της ΝΔ. Την ίδια στιγμή που απολύουν τους δασεργάτες που είχαν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ στις δασικές υπηρεσίες, την ίδια στιγμή που αποδυναμώνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς όπως το ΣΕΠΕ, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ έρχεται στα Γιάννενα για να διαφημίσει νέο δουλεμπορικό πρόγραμμα  για ανέργους έως 30 ετών επειδή λέει έχουμε το παράδοξο πρόβλημα οι επιχειρήσεις να μην βρίσκουν έμπειρους εργαζόμ
ενους.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή κυβέρνηση τρέμει να μην χαθεί η κοινωνική συνοχή και τα κέρδη των καπιταλιστών,  και πληρώνει όσο-όσο για να συνηθίσουμε να ζούμε  με προγράμματα μισής δουλειάς και μισής ζωής .

Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: και τσάμπα εργαζόμενοι  στη μεγαλοεργοδοσία και πιεστικότερος εκβιασμός στους εργάτες για να δουλεύουν για ψίχουλα (αλλιώς τη θέση τους θα πάρουν οι τσάμπα εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ) .

Κι ενώ αυτή είναι η πραγματικότητα στους χώρους δουλειάς, έρχεται ο διοικητής του ΟΑΕΔ να διαφημίσει το νέο τρόπο με τον οποίο το κράτος, με τα λεφτά των ίδιων των εργαζόμενων, τα λεφτά δηλαδή του ΟΑΕΔ, θα κάνει πλουσιότερους τους ήδη πλούσιους!

Αν η κυβέρνηση θέλει να κάνει κάτι για τους ανέργους ας ξεκινήσει διορίζοντας εκπαιδευτικούς στα σχολεία, γιατρούς στα νοσοκομεία, προσωπικό στους δήμους.

Το πρόβλημα των ανέργων δεν είναι αν θα βρουν πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για να δουλέψουν για λίγους μήνες.  Το πρόβλημα της Ηπείρου είναι ότι έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας και την ίδια στιγμή μια χούφτα βιομηχανίες είχαν και φέτος εκατομμύρια κέρδη από τους κακοπληρωμένους εργάτες, τους ενοικιαζόμενους εργάτες και τους εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων.

Το πρόβλημα των ανέργων της Ηπείρου και όλης της Ελλάδας είναι το ίδιο το σύστημα που γεννά ανέργους και σε φάση ανάπτυξης και σε φάση κρίσης. Αυτό που κάνει τους εργάτες που παράγουν τον πλούτο να μην τον καρπώνονται. Αυτό που επιβάλλει την εντατικοποίηση της δουλειάς και τη μείωση των μισθών στο όνομα του καπιταλιστικού κέρδους.

Αυτό το πρόβλημα πρέπει να λύσουν οι εργάτες και να ξεμπερδέψουν μια και καλή με όλους εκείνους που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι μονόδρομος η ζωή χωρίς δικαιώματα, η σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς η δουλειά ήλιο με ήλιο για πενταροδεκάρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]