ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Κώστας Μπάρκας : Στον «αέρα» οι ωφελούμενοι των Κοινωφελών Προγραμμάτων Εργασίας.

Στο αέρα η παράταση των Κοινωφελών Προγραμμάτων Εργασίας, τα οποία έδωσαν στήριξη σε χιλιάδες ανέργους στην εποχή των μνημονίων, αφήνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο κ. Βρούτσης στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε και συζητήθηκε σήμερα 5 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρώην Υφυπουργός Εργασίας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας σχετικά με το μέλλον των Προγραμμάτων αυτών.
Ο Υπουργός Εργασίας ουσιαστικά δεσμεύθηκε για τη συνέχιση μόνο των δύο από τα έξι προγράμματα, στα οποία έχει ήδη δοθεί παράταση ολίγων μηνών, δηλαδή το Πρόγραμμα που αφορά ωφελούμενους σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων (“hot spot”) και το Πρόγραμμα για τους ωφελούμενους στα Νοσοκομεία.
Για τα υπόλοιπα τέσσερα Προγράμματα που απασχολούν 49.832 ωφελούμενους και αφορούν το πρόγραμμα Πυροπροστασίας, το πρόγραμμα για τους δήμους και τις Περιφέρειες, το πρόγραμμα προστασίας και οικοσυστημάτων και το πρόγραμμα απασχόλησης Νέων Επιστημόνων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέχρι το τέλος του 2019, ο κ. Βρούτσης αντί απάντησης για την τύχη τους επίλεξε την εκκωφαντική σιωπή, θέτοντας τους ωφελούμενους αντιμέτωπους με ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]