ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ένωση Αστυν.Υπαλλήλων Ιωαννίνων : «Πόθεν έσχες - αίσχος Δώστε τέλος στην ατελέσφορη & αναποτελεσματική διαδικασία»


        Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι περιπτώσεις συναδέλφων στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για την μη ορθή υποβολή πόθεν έσχες. Οι περισσότερες των περιπτώσεων αυτών αφορούν δηλώσεις ετών 2016 & 2017, οι οποίες λόγω εκκρεμούς απόφασης του ΣτΕ περί συνταγματικότητας ή μη δεν οριστικοποιήθηκαν εκ νέου,  καθώς και περιπτώσεις δηλώσεων οι οποίες υποβλήθηκαν μεν, πλην όμως δεν έγινε οριστικοποίηση από τον ή την σύζυγο, σε μια μάλιστα από αυτές λόγω θανάτου του συζύγου οι κωδικοί είχαν καταργηθεί από την αρμόδια ΔΟΥ με αποτέλεσμα να υφίσταται και πραγματικός λόγος.        Σε καμία όμως από τις ανωτέρω περιπτώσεις δεν προκύπτει δόλος ή πρόθεση απόκρυψης εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων, καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για περιπτώσεις στις οποίες οι συνάδελφοι δεν ήταν εξοικειωμένοι, ή δεν  είχαν επαρκείς γνώσεις επί των πληροφοριακών συστημάτων, καθώς και για λάθη των λογιστών οι οποίοι πληρώθηκαν για την παροχή των ελλιπών υπηρεσιών τους.
      Αγαπητοί συνάδελφοι, εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι έγκαιρα είχαμε προτείνει  την απαλλαγή από τον «βραχνά του πόθεν έσχες» μέσω της χειρόγραφης διαδικασίας. Σήμερα όμως βλέπουμε, πως το συγκεκριμένο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συναδέλφων, ενώ τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται είναι πέρα για πέρα άδικα και εξοντωτικά και σε καμία των περιπτώσεων δεν ενέχουν ούτε κατ’ ελάχιστο το στοιχείο της διαφθοράς.
   Φρονούμε πως η υποβολή «Πόθεν Έσχες» στην σημερινή του μορφή,  μια  αναποτελεσματική και κοστοβόρα διαδικασία που σε καμία των περιπτώσεων δεν υπηρετεί το πνεύμα του νομοθέτη, πρέπει άμεσα με την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης να καταργηθεί με παράλληλη ακύρωση των όποιων προστίμων έχουν επιβληθεί. Προτείνουμε δε όπως το ίδιο το έντυπο Ε1 του TAXIS NET,  εφόσον σε αυτό ενσωματωθούν επιπλέον στήλες που θα εμπεριέχουν στοιχεία (πλησιεστέρων συγγενών, τιμαλφή, τραπεζικούς λογαριασμούς, συμμετοχή σε επιχειρήσεις κ.α), μπορεί να αποτελέσει κοινό έντυπο τόσο για τον έλεγχο από την ΑΑΔΕ, όσο και από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την ατελέσφορη και αναποτελεσματική διαδικασία η οποία το μόνο το οποίο που επιτυγχάνει είναι να ενισχύει τα ταμεία του κράτους, με αδικαιολόγητα χαράτσια από τις τσέπες των χαμηλόμισθων Ελλήνων Αστυνομικών.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΙΤΣΙΟΣ Κωνσταντίνος             ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Αριστοτέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]