Ιωάννινα:Χωρίς εντάσεις ..παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων η πορεία

Με συνθήματα για τη  σημερινή  επέτειο    και παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ολοκληρώθηκε    χωρίς εντάσεις πριν από λίγη ώρα η πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο .
Το "παρών" έδωσαν και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι με τους φοιτητές να  δίνουν ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση  ότι με το νέο νόμο-πλαίσιο που ετοιμάζεται να καταθέσει θα τους  βρει απέναντί της με ακόμα πιο μαζικούς και πιο οργανωμένους αγώνες.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί   πέριξ των δημόσιων κτηρίων ενώ η 28ης Οκτωβρίου όπου βρίσκεται το Αστυνομικό Μέγαρο ήταν απροσπέλαστη.

Στο δελτίο  Τύπου   των φοιτητικών συλλόγων αναφέρεται :
Μαζικό μαχητικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών, ΜΕΥ, Ιατρικής, ΒΕΤ, Φυσικού, Καλων Τεχνων και Εστιών Δουρουτης στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων μπροστά στην κατάθεση του νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση της ΝΔ που εντείνει την επιχειρηματική λειτουργία των σχολών, προσθέτει νέα εμπόδια στις σπουδές μας με διαγραφές φοιτητών, απελευθερώνει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και δημιουργεί το έδαφος για δίδακτρα ακόμα και στο προπτυχιακό με την ενίσχυση της υποχρηματοδότησης και τη θεσμοθέτηση της αυτονομίας των ιδρυμάτων. Στάλθηκε μήνυμα ενάντια στην ένταση της κατάστασης των αγώνων μας από την Κυβέρνηση της ΝΔ που πατώντας πάνω στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συκοφάντηση του ασύλου, έρχεται να χτυπήσει το δικαίωμα μας στη συλλογική διεκδίκηση για σύγχρονες σπουδές με δικαιώματα. 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το αστικό κράτος ενισχύεται το νομοθετικό πλαίσιο που βλέπει ως εχθρό τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τους δίκαιους αγώνες μας!
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γρηγόρης Μακρής αντιπρόεδρος του ΦΣ ει μέρους της γενικής συνέλευσης του συλλόγου των τονίζοντας ότι τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση ο κοινός συντονισμός των συλλόγων!
Η πορεία των ΦΣ κατέληξε στο εργατικό κέντρο όπου πραγματοποιήθηκε συντονιστικό ΦΣ και καταληχτηκε πλαίσιο πάλης και αγωνιστικός σχεδιασμός που θα προταθεί στο νέο γύρο γενικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα 9-13/12.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]