ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

"Αιμοδότησαν" την αγάπη των Χριστουγέννων οι ενορίτες της Κεστρίνης ΘεσπρωτίαςΤην Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, οι ενορίτες της Κεστρίνης Θεσπρωτίας "αιμοδότησαν" την αγάπη των Χριστουγέννων, τρεις ημέρες πριν τη γέννηση του Χριστού.

 Με πρωτοβουλία της Τράπεζας Αίματος της Ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας  ο "Άγιος Μηνάς" διενεργήθηκε αιμοδοσία και η ανταπόκριση των κατοίκων και κυρίως των νέων ήταν ικανοποιητική.

Να επισημανθεί ότι η Τράπεζα Αίματος της ενορίας Κεστρίνης εξυπηρέτησε από την ίδρυσή της μέχρι τώρα αρκετές ανάγκες κατοίκων.

Μιλώντας νωρίτερα στο κήρυγμα ο π. Ηλίας Μάκος επεσήμανε ότι "δεν μας ταιριάζει να υπάρχουν στα νοσοκομεία ασθενείς, που έχουν ανάγκη από αίμα, και να μην υπάρχει από εμάς προθυμία για την εξεύρεση αίματος. Από τον καθένα μας εξαρτάται να διαλύσουμε τη φοβία ως προς την προσφορά του αίματος και να κάνουμε τη μικρή αυτή θυσία για το συνάνθρωπο".

Και διευκρίνισε ότι η προσφορά αίματος δεν προσκρούει σε καμία θρησκευτική απαγόρευση. Για να προσθέσει: "Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης προς τον πλησίον μας. Και μόνο η αδιαφορία για τις ανάγκες των άλλων, και μόνο η φιλαυτία μας, αποτελεί εμπόδιο να δώσουμε αίμα. Όταν αγαπάμε όχι στα λόγια, αλλά στα έργα, είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε για τον άλλον λίγες σταγόνες αίματος".

Ακόμη υπογράμμισε: "Αίμα ζητείται. Ο Χριστός, που γεννήθηκε,  θυσιάστηκε για μας. Εμείς δεν θα δώσουμε αίμα; Δόξα τω Θεώ! Υπάρχουν υπάρξεις που δίνουν το αίμα τους εθελοντικά. Η αιμοδοσία είναι ένα από τα καλά έργα, που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, και ο φτωχότερος ακόμη, αρκεί να εμπνέεται από το πνεύμα της αγάπης του γεννηθέντος Χριστού".   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]