ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ηγουμενίτσα: Ένας δρόμος ... για τον Αρχικελευστή Λ.Σ Σωτήριο Τατσάκη

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το τραγικό γεγονός, του άδικου χαμού του Σωτηρίου Τατσάκη,  Ο Δήμος Ηγουμενίτσας    με μια συγκινητική τελετή απέτισε  σήμερα ύστατο φόρο τιμής σ’ αυτόν και στην οικογένειά του.
Η Δημοτική Αρχή  κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος, μετονόμασε  την οδό Σωκράτους σε οδό Αρχικελευστή Λιμενικού Σώματος Σωτηρίου Τατσάκη, ως αναγνώριση της προσφοράς του και της άδικης απώλειάς του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας  στον χαιρετισμό  του ανέφερε:
"Όλοι μας γνωρίζουμε τον εγγενή κίνδυνο που ενέχει το επάγγελμα των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, προκειμένου να διαφυλαχθεί η έννομη τάξη και να απολαμβάνουμε εμείς οι υπόλοιποι το αγαθό μιας προστατευμένης ζωής.
Παρόλα αυτά, όταν χάνεται άδικα μια ανθρώπινη ζωή και δη σε ατύχημα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας, δεν μπορεί παρά να θλιβόμαστε και να συσπειρωνόμαστε.
Η ζωή, το καθήκον, η θυσία, όλα αυτά τα ιδανικά που προσδιορίζουν την υπηρεσία, όσων με αυταπάρνηση εκτελούν τα καθήκοντά τους σε τόσο νευραλγικές θέσεις, όπως είναι αυτή του Αρχικελευστή Σωτηρίου Τατσάκη, μας υπενθυμίζουν ότι ως πολιτεία έχουμε υπέρτατο χρέος να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο της απώλειας της ανθρώπινης ζωής.
Στην οικογένεια του αδικοχαμένου Σωτηρίου Τατσάκη, θα ήθελα για μια ακόμη φορά να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου και να τους διαβεβαιώσω ότι ο χαμός του καθοδηγεί τις σκέψεις και τις αποφάσεις μας.
Με τη συνεργασία Δήμου, Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, ‘Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος και ΟΛΗΓ, αποδεικνύουμε ότι πρόθεσή μας είναι να μην τον λησμονήσουμε ποτέ.
Αιωνία του η μνήμη!"

Στην ομιλία του ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τόνισε τα εξής:
«Για όλους εμάς, που υπηρετούμε στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή,
η σημερινή ημέρα έχει ιδιαίτερο συμβολισμό. Η αποδιδόμενη τιμή στον Αρχικελευστή Λιμενικού Σώματος Σωτήρη Τατσάκη, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα στις 06-12-2009 κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην πύλη του λιμένα Ηγουμενίτσας, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση από την κοινωνία για την προσφορά κάθε στελέχους του Σώματος προς την πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο.
Ο Σωτήρης Τσατσάκης απεβίωσε την ώρα του καθήκοντος και απέδειξε ότι ο όρκος μας κατά την ένταξή μας στο Σώμα δεν είναι απλώς λόγια αλλά μετουσιώνεται σε πράξη όποτε και όπου απαιτηθεί.
Ευχαριστούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας για την απόφασή του, όπως και την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος για την πρωτοβουλία της να απευθύνει το αίτημα.
 Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, από την ίδρυσή του και για τα 100 χρόνια ύπαρξής του, αδιαμφισβήτητα προσφέρει και αναντίρρητα συμβάλλει
στην προστασία των θαλασσίων συνόρων μας,
στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα,
στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, των ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου.
Σήμερα έχει αγόγγυστα αναλάβει και το μεγαλύτερο βάρος της αντιμετώπισης του κύματος των μεταστατευτικών ροών προσπίζοντας τα ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα.
Το έργο αυτό δεν είναι εύκολο.
Απαιτεί προσοχή, αφοσίωση και πίστη στις Αρχές μας.

Ήρωες, όπως ο Σωτήρης Τατσάκης, μας υπενθυμίζουν καθημερινά το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες και μας παροτρύνουν να αγωνιζόμαστε με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση.»
Στην τελετή παρέστησαν οι Βουλευτές του Noμού Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας και κ. Μάριος Κάτσης, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, η Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι τοπικών Φορέων και Οργανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]