ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ερώτηση της Μ. Τζούφη για το κτηριακό του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων

Το κτηριακό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων φέρνει στη Βουλή η Μερόπη Τζούφη.

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επισημαίνει πως από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν ανακύψει ζητήματα που σχετίζονται με τη μεταστέγαση και την καταλληλότητα του κτηρίου που στεγάζονται το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει σχετικό ερώτημα προς τους αρμόδιους υπουργούς και τους καλεί να δράσουν άμεσα ώστε να επιλυθεί το ζήτημα που απασχολεί 70 εκπαιδευτικούς, 170 μαθητές και τις οικογένείες τους.

Η ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κο υπουργό Εσωτερικών
Προς την κα υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: Κτηριακό πρόβλημα Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων

Στην πόλη των Ιωαννίνων λειτουργεί Μουσικό Σχολείο (γυμνάσιο και λύκειο) στο οποίο φοιτούν 170 μαθητές και εργάζονται 70 εκπαιδευτικοί. Το σχολείο στεγάζεται στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Ορφανοτροφείου Γ. Σταύρου, στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων.

Από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχουν υπάρξει ζητήματα που σχετίζονται με τη μεταστέγαση και την καταλληλότητα του σχολικού κτηρίου, όπως επισημαίνονται στις πρόσφατες ανακοινώσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, του διευθυντή του σχολείου, του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων. Το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών.

Λαμβάνοντας υπόψη:

1. την αναστάτωση που έχει προκληθεί στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολικού Ιωαννίνων,
2. ότι στο εν λόγω σχολείο λειτουργούν Τμήματα Ένταξης για μαθητές με μαθησιακά προβλήματα, για τους οποίους η όποια εκπαιδευτική δυσλειτουργία δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν ώστε να επιλυθεί άμεσα το στεγαστικό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων;

Η ερωτώσα βουλευτής

Μερόπη Τζούφη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]