Νέα αύξηση των δυνάμεων της καταγράφει η ΔΑΣ στο 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ


Στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ εκλέχτηκε ο Μαχτσίρας Θανάσης
 εκπαιδευτικός στο 2ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων
εκλεγμένος αντιπρόσωπος απ το συνέδριο της ΟΛΜΕ

     Η ΔΑΣ (ο συνδυασμός που στις αρχαιρεσίες συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ), στο 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, σημείωσε αύξηση δυνάμεων για 4ο συνεχόμενο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα είχε αύξηση κατά 19 αντιπροσώπους στις εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΑΔΕΔΥ και κέρδισε 1 έδρα επιπλέον στο νέο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
   Το αποτέλεσμα αυτό είναι σημαντικό, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ :
Με τον νέο προϋπολογισμό καρμανιόλα, επιγραμματικά αναφέρουμε ότι πρόκειται για ακόμα έναν προϋπολογισμό – θηλιά για κάθε λαϊκή οικογένεια αφού χαρακτηρίζεται από αύξηση των έμμεσων φόρων, του ΕΝΦΙΑ και τη φορολογίαεισοδήματος. Συνολικά από τα 800εκ που προβλέπει το πλεόνασμα, οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν περίπου το 92% και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μόνο το 8%! Την ίδια στιγμή προβλέπονται το πάγωμα των δαπανών για την Παιδεία, η μείωση των δαπανών για την Υγεία και τις συντάξεις και από την άλλη συνολικά δίνονται 740 εκατ. ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλουςμέσω της μείωσης της φορολογίας και των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
Με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο τον Γενάρη που είναι συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου επιδιώκουν να μετατρέψουν την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση,ιδιωτικοποιούν την επικουρική ασφαλιση,θεσμοθετούν την ιδιωτική.
Με τον νέο νόμο που ετοιμάζουν για τον περιορισμό των διαδηλώσεων,σε συνέχεια  των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για το χτύπημα στην Απεργία και τους αγώνες έρχεται το «κερασάκι» στην «αντεργατική τούρτα». Επιδιώκουν να ελέγξουν τις μορφές πάλης και το περιεχόμενο των αγώνων των εργαζομένων. Να αποφασίζουν αυτοί ποια διαδήλωση είναι «νόμιμη», ποια «παράνομη». Στην ουσία θέλουν να επιβάλλουν με την καταστολή «σιγή νεκροταφείου». Η αντεργατική πολιτική πάει χέρι – χέρι με την καταστολή απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων.
ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ - ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ
18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
18:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Προετοιμάζουμε  την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ το Γενάρη απέναντι στη διάλυση της ασφάλισής μας.
Ωφείλουμε βέβαια να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τις άθλιες μεθοδεύσεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥΠ/ΠΑΣΚ στο 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ
Διέλυσαν το συνέδριο πριν την διαδικασία λήψης αποφάσεων!!
     Οι συγκεκριμένες δυνάμεις, μετά από δυο μέρες συνεδρίου, ακύρωσαν κάθε δυνατότητα των 708 συνέδρων να αποφασίσουν για οποιαδήποτε ζήτημα,αποχώρησαν από την αίθουσα χωρίς να ψηφιστεί καν ο διοικητικός απολογισμός του απερχόμενου Γ.Σ., χωρίς να συζητηθεί και να μπει σε ψηφοφορία το πρόγραμμα δράσης  που είχε κατατεθεί κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.   Έφτασαν στο σημείο να πάρουν τα πρακτικά του συνεδρίου και να εξαφανιστούν άρον - άρον.
    Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού  επιβεβαίωσαν το διαλυτικό ρόλο που παίζουν στο συνδικαλιστικό κίνημα, το γεγονός ότι έχουν αναλάβει εργολαβία την στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αυτοί που υπερασπίζονταν τη συνδικαλιστική μαφία και κλαίγονταν για την ακύρωση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ είναι αυτοί που τώρα διέλυσαν το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ!
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε απ όλους αυτούς, απαντάμε
με μαζικό ενώτικό ταξικό αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]