ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Χ.Πατσούρας:Δήλωση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών για το έτος 2020


Γενικά σχέδια επί χάρτου, μια έκθεση ιδεών, χωρίς ιεράρχηση αναγκών!
Ο πληθυσμός του Δήμου Ιωαννιτών ολοένα και θα αυξάνεται τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο θα έπρεπε να υπάρχει ένα όραμα συγκεκριμένο με τρεις – τέσσερις βασικούς άξονες τετραετίας προκειμένου στοχευμένα να εκτελεστούν κάποια έργα που θα αναδείξουν την πόλη και θα καλυτερεύσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των δημοτών.
Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2020 που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι μια συνέχεια των προηγούμενων τεχνικών προγραμμάτων που ουσιαστικά όπως ομολόγησε και η Δημοτική Αρχή για το έτος 2019 υλοποιήθηκε το 10% με 12% των έργων που περιλαμβανόταν στο προηγούμενο τεχνικό πρόγραμμα.
Αυτό το στοιχείο, το οποίο δεν φορά μόνο την τρέχουσα χρονιά, αλλά διαχρονικά από τα τεχνικά προγράμματα συνηθώς υλοποιείται ένα αρκετά μικρό ποσοστό των έργων που αναφέρονται μέσα σε αυτά, μαρτυρά την ουσιαστική έλλειψη ιεράρχησης βασικών αναγκαίων έργων που χρειάζεται ο Δήμος.
Η στοχευμένη προσπάθεια υλοποίησης ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων, παιδικών σταθμών, διαμόρφωσης ελεύθερων χώρων και πλατειών, αθλητικών υποδομών, έργων αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικών έργων, απουσιάζει σε ακόμη ένα τεχικό πρόγραμμα του Δήμου.
Το πιο ουσιατικό όμως είναι ότι για ακόμη μία φορά, και από τη νέα Δημοτική Αρχή, απουσιάζουν εκείνα τα έργα που θα καλυτερέυσουν την καθημερινότητα των Δημοτών σε διάφορες γειτονιές της πόλης μας  (στη Καλούτσιανη, στη Καραβατιά, στους Αμπελόκηπους κ.τ.λ.), αλλά και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας (στην Δημοτική Ενότητα Ανατολής, Δημοτική Ενότητα Περάματος, Μπιζανίου κ.ο.κ.).
Το μόνο που ουσιαστικά θα αναδειχθεί με τον έναν ή τον άλλοτρόπο είναι το κέντρο της πόλης στα πλαίσια και μόνο της τουριστικής της προβολής.
Επομένως, παραμένει για ακόμη μια φορά το λεγόμενο τεχνικό πρόγραμα του Δήμου μακρυά από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Γιάννενα, 13-12-2019
Χρήστος Πατσούρας
Δημοτικός Σύμβουλος,
επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]